Dags för superlördag - vi direktsänder fem matcher

Vi står inför en sportrik lördag där vi bjuder på hela fem direktsända matcher. Dessutom liverapporterar vi från IFK:s cupkvart samt LFC:s premiär i cupen. Här hittar du alla hålltider och info inför varje match. Håll till godo!

Det finns mycket sport att ta del av när vi bjuder på Superlördag. Fem direktsända matcher och tre liverapporteringar i textform finns att tillgå.

Det finns mycket sport att ta del av när vi bjuder på Superlördag. Fem direktsända matcher och tre liverapporteringar i textform finns att tillgå.

Foto: Montage/Bildbyrån

Sport2021-03-13 10:30

Lördagarna är för det mesta fyllda med högintressanta sportevenemang och när vi har så mycket som fem livesända matcher i tablån... Ja, då får vi lov att konstatera att det är en superlördag på gång. 

Det finns minst sagt livesport att ta del av – här är matcherna:

LIVE-TV 13:55: AFC Eskilstuna – Åtvidabergs FF

– ÅFF åker till Tunavallen för en ny försäsongsmatch. AFC Eskilstuna, som hemmahör i Superettan, lär bli en tuff värdemätare för "Åtvid" som har spelat bättre och bättre under försäsongen. Med seriepremiären i Ettan ungefär en månad bort kommer här en ny chans för dig som vill bekanta dig med laget inför tävlingssäsongen. Kom ihåg: Vi sänder Åtvidabergs alla matcher i Ettan denna säsong!

LÄS MER: Inför duellen: "Det kan bli många frisparkar..."

LÄS MER: ÅFF-trion känner igen sig – "samma känsla som i Degerfors"

LIVE-TV 13:55: IFK Kalmar – IFK Norrköping Dam

– Vi fortsätter att hårdbevaka IFK-damernas försäsong. Under eftermiddagen kan vi bjuda på en riktig godbit då de möter IFK Kalmar på bortaplan. Noterbart är att lagen ställs mot varandra även i Elitettanpremiären 17 april. En försmak på vad som komma skall i vår med andra ord. Påminnelse: Vi sänder IFK Norrköpings samtliga matcher i Elitettan denna säsong.

LÄS MER: Besöket hos naprapaten gjorde susen för IFK-spelaren 

LIVE-TV 14:50: Linköping IBK – FC Helsingborg

– Ojvoj. Här har vi en riktig godbit – om du gillar dramatik förstås. Tre lag tampas om två slutspelsplatser där ett ska bort. Precis i mitten av dramat finns Linköping som behöver vinna matchen för att vara på säkra sidan. Blir det förlust kan laget ändå bli hjälpt av Kalmarsund som möter Pixbo i slutomgången. En rafflande avslutning av SSL:s grundserie lurar runt hörnet. Ska Libk fixa att ta sig till slutspel? 

LÄS MER: Veteranen saknar de heta duellerna: "Grisarna är inte kvar"

LÄS MER: Libk-kaptenen spelklar igen: "Lyfter vårt lag"

LÄS MER: Inför avgörandet: Så tror experten om Libk:s chanser

LÄS MER: Sportchefen: "Missat slutspel vore ett misslyckande"

LIVE-TV 16:55: IF Sylvia – Oskarshamns AIK

– Sylvia har, trots att man tappat en rad nyckelspelare från i fjol, imponerat på försäsongen. Under sena lördagseftermiddagen och vidare in på kvällen ställs man mot Oskarshamn i en intressant försäsongsmatch på Suez Arena. Vi fortsätter att sända från Norrköpingslagets förberedelser inför seriestart. Kom ihåg: Vi sänder Sylvias samtliga matcher i Ettan den här säsongen. 

LÄS MER: Tuffa doldisen: "Smäller gör det"

LIVE-TV 16:55: Norrköping Dolphins – Borås Basket (gratissändning)

– I samarbete med Norrköping Dolphins kan sporten erbjuda en direktsändning av lagets toppmöte med Borås ikväll. En mycket fin duell att avsluta lördagen med om man så önskar. Notera att matchen sänds gratis på sajten. Det innebär att du som ännu inte tecknat en prenumeration har chans att se matchen. 

Och mer...

Liverapport 14:45 (textform) Lidköpings FK – Linköpings FC

– LFC går in i cupspelet med att möta Lidköping på bortaplan när det vankas tävlingspremiär. Vi erbjuder en liverapport från matchen som uppdateras med jämna mellanrum för att du ska kunna ta del av viktig information om matchens utgång medans den är i gång. 

LÄS MER: Vem leder LFC i år? "Vi har många ledare i gruppen"

Liverapport 15:45 (textform) IFK Norrköping – BK Häcken 

– IFK går in i slutspelet i Svenska Cupen och där väntar en riktig tungviktare. Vi direktrapporterar förstås när "Peking" tar sig an BK Häcken i kvartsfinalen. Håll utkik på sajten omkring 15:45 då vår liverapport går att finna! 

LÄS MER: Han stortrivs i topptrion trots ovan position: "Wow"

LÄS MER: Passningen till Häcken: "Topp-två, topp-tre i serien"

LÄS MER: IFK-backen om kompismötet i cupen: "Hörs fortfarande"

LÄS MER: Norling om skadeläget: "Hysch – säg inte så"

LÄS MER: Sneglar mot IFK: "Ingen slump att jag följer klubben"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!