Det går undan på Södertegs nu.
För knappt en månad sedan berättade vi att de tidigare ägarna, Henrik och Jennie Söderteg stängde sitt kafé och lunchställe. De hade försökt sälja, men inte hittat köpare.
– De stängde en tisdag. Jag började spåna på fredagen. Jag har alltid velat starta något eget, säger Ellinor Nyberg, 22 år, som jobbat på Södertegs café sedan starten för tre år sedan.
Häromveckan signerade hon övertagandet av inventarier och lokal. På självaste fettisdagen – med kylen fylld av semlor – återöppnade hon Södertegs. Som sin egen, precis som hon drömt om och berättat om i Corren för ett par år sedan.
Passionen för både mat och bakverk väcktes hemma i Borkhult, tillsammans med mormor Christina Ottosson, en av eldsjälarna på hembygdsgården Salvedal med sommarkafé och matfester.
– Mormor har inspirerat mig. Hon har verkligen låtit mig pyssla och experimentera i köket.
Ellinor utbildade sig till konditor. Matintresset ledde henne till Sveriges mästerkock för ett par år sedan.
– Jag gick vidare till Gävle, men åkte ut där. Vi skulle göra kroppkakor, men jag glömde ägget i skafferiet, säger hon.
Just nu fokuserar hon på återöppnandet av Södertegs. Kylarna har fyllts på. Kakor bakats. Lök picklats.
– Jag kommer att driva det som tidigare, men göra en nyöppning den 1 maj. Det blir nytt namn, ny meny och ny look.
Exakt hur återstår att fundera på. Några planer finns; lite ljusare, lite grönare med mer växter och mer hembakat.
– Det känns nästan övermäktigt. Jag tror inte att det gått in än att jag får göra precis som jag vill här och att det är mitt.
Hon har stöd av familjen. Och av pojkvännen, kocken Paul Busse, 30 år som förra året flyttade från Berlin till Åtvidaberg, för att komma närmare naturen. Han älskar den svenska skogen.
– Jag var trött på storstaden. Jag har en vän här som jag träffat genom videospel, så jag kom hit och fick jobb här i mars förra året.
På jobbet mötte han Ellinor.
Var det kärlek vid första ögonkastet?
– Nej, skrattar de båda.
Gnistorna kom lite senare. I maj, under Eurovision där Loreen tog hem segern, blev det ett par. Nu blir hon hans chef.
– Jag stöttar henne, säger Paul och berättar att han jobbat sex år som kock i Berlin och kan bidra med både stresstålighet och sinne för organisation.