Två studenter kritiserade under torsdagen universitetet för de obligatoriska undervisningsmomenten på campus.
Joakim Nejdeby, stabschef för universitetets krisledningsgrupp, påpekar att vissa tentor lämpar sig att göra på plats.
– Utbildningskvalitén blir bättre, det är därför vi vill ha vissa tentor på plats.
Universitetet vidtar en lång rad åtgärder för att tentorna ska gå säkert till. Bland annat slussas studenterna in i salen i mindre grupper och sitter med stort avstånd.
Är man sjuk ska man inte tentera. Nejdeby menar att universitetet försöker underlätta för studenter som missar en tenta.
Tillhör man som student riskgrupp ska man ta kontakt med en studievägledare. Han eller hon ska stötta och hjälpa studenten att anpassa utbildningen.
– Det handlar om anpassningar utifrån den enskilda studenten. Så jag kan inte ge några generella svar på vad som i praktiken görs. Men det kan vara att man kontaktar en lärare kring ett specifikt undervisningsmoment.
Under torsdagseftermiddagen, och efter intervjun, meddelade Region Östergötland nya lokala rekommendationer för länet. Universitetet kommer därför att minska antalet fysiska möten på campus, skriver de på sin hemsida.
Men vissa tentor kommer fortsatt ske på universitetet. De säkerhetsbestämmelser och restriktioner som redan beslutats bedöms räcka för att fylla de krav som Folkhälsomyndigheten ställer. Beslutet är avstämt med regionens smittskyddsenhet, enligt universitetet.