Lördag 11 februari är det 112-dagen för nionde året i rad. Nödnumret, som fungerar i hela EU, ska användas vid situationer som kräver hjälp av exempelvis ambulans, räddningstjänst, polis och andra av samhällets hjälpresurser.
SOS Alarm ägs till hälften av staten och hälften av Sveriges kommuner och landsting. Bolaget är, enligt sosalarm.se, ett nätverk mellan följande hjälpresurser: Ambulans, fjällräddning, flygambulans, flygräddning, giftinformation, jourhavande läkare, jourhavande präst, jourhavande tandläkare, kommunal räddningstjänst, miljöräddningstjänst till sjöss, polis, sjöräddning, socialjour, Tullverket - tips om smuggling.
LÄS MER: Här är Sveriges viktigaste nummer
Trots denna bredd i SOS Alarms nätverk lämpar sig inte alla ärenden för ett samtal till 112. Här är fyra exempel på samtal som inte kvalar inte som nödsituationer:
Var kan vi gifta oss?
Klockan 07.30 en söndagsmorgon ringde en ung tjej och undrade var hon skulle vända sig för att hon och hennes kille skulle kunna gifta sig.
Ville anmäla sig själv för inbrott – i sin egen lägenhet
En man ringde in flera gånger under natten då han ville att brandkåren skulle komma och öppna porten och lägenheten åt honom då han hade tappat nyckeln. SOS Alarm hänvisade till hyresvärden eller låssmed. Mannen ringde ytterligare en gång. Då ville han bli kopplad till polisen för att göra en anmälan på sig själv för att han hade begått inbrott i sin egen lägenhet.
Slöseri med ström, en sak för polisen?
En man hade starka åsikter om att någon i huset mitt emot inte hade släckt lamporna under natten. Nu ville han prata med polisen eftersom det hade lyst på hela våningsplanet under natten, det var ju slöseri med ström!
Schampo i ögat
En kvinna ringde 112 en förmiddag och gallskrek. I bakgrunden hörs ett litet barn gråta. Larmoperatören försökte att lugna henne och ta reda på vad som hänt. Barnet hade fått schampo i ögat.
Källa: SOS Alarm