Branden blossade upp – kunde inringas

Skogsbranden som rasat i Tjällmo i en vecka blossade upp igen under måndagen. Helikoptrar kallades till platsen, och senare kunde branden ringas in.

29 april 2019 15:52

Det var klockan 15.37 under måndagseftermiddagen som räddningstjänst på plats i Tjällmo larmade om att branden i Tjällmo blossat upp på nytt. Det var en 50 meter lång sträcka som räddningstjänsten jobbade med att släcka under måndagen.

Det var ett brandflyg som såg att branden blossat upp igen. På grund av att terrängen där det brinner är besvärlig begärde Räddningstjänsten i Östra Götalan (RTÖG) helikopterhjälp från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

– Helikoptern är på väg, och vi har styrkor på plats, sade Gabriella Rolf vid Räddningstjänsten Östra Götaland under eftermiddagen.

Klockan 16.20 meddelade räddningstjänsten att braden var inringad och klockan 17.50 meddelades att branden var under kontroll. Runt klockan 18 anlände två helikoptrar till Tjällmo.

– De är här för att vi ska få en överblick över området. Så får vi se om behöver vattenbomba, säger Christian Lind, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Räddningstjänsten meddelade även att de skulle ha personal på plats vid branden hela natten.

Branden i Tjällmo startade förra måndagen, alltså för en vecka sedan och har pågått sedan dess. Vi skrev så sent som under måndagen om att räddningstjänsten kunnat lämna över en stort del av brandbevakningen till markägarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Madeleine Säll, Jennifer Berg Eidebo