Polisens varning: Säkra låsen på stallen

Ett dygn efter att tre gårdar utanför Mantorp blev av med flera sadlar upptäcktes ytterligare stölder i länet.

Flera sadlar stulna under natten mot torsdagen.

Flera sadlar stulna under natten mot torsdagen.

Foto: Wavebreakmedia/Mostphotos

Mantorp2019-10-10 12:06

Under natten till onsdagen blev tre gårdar utanför Mantorp utsatta för sadelstölder. Ett dygn senare utsattes ytterligare två gårdar, denna gång i området runt Gammalkil, för inbrott i stallbyggnader. Det första inbrottet upptäcktes vid 08 på morgonen.

– Det är sex sadlar som har försvunnit. Jag har inget värde på dem i nuläget men de brukar ju vara dyra, säger Erik Terneborn på polisens presstjänst. 

Senare under torsdagsförmiddagen upptäcktes nästa storstöld i området. Denna gång hade tjuven eller tjuvarna fått med sig nio sadlar, alla till ett värde av mellan 10 000 och 30 000 kronor. I båda fallen genomförde polisen brottsplatsundersökningar under torsdagen.

Polisen uppger att det är troligt att de många sadelstölderna de senaste dygnen kan kopplas till varandra.

 – Vi hade en liknande period i somras när det var mellan två och fyra gårdar varje natt som utsattes för sadelstölder, säger Erik Terneborn. 

Det här är inte så lätt att utreda eller?

–  Nej, det är ju inte det tyvärr. Det sker ofta nattetid och utan några vittnen. Det är inte ens säkert att stallen är låsta, och är de det är låsen ofta ganska enkla att få upp.

–  Det kan vara läge för alla stallägare att se upp den kommande tiden, för nu har vi tjuvar som är här och härjar. Det finns risk att vi kommer få fler sådana här stölder kommande nätter.

Vad kan stallägare göra?

– Sätt på bra lås och se till att ha bra belysning. Man bör också ha en allmänt ökad vaksamhet i området. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om