Sadlar för hundratusentals kronor stulna

Under onsdagsmorgonen fick polisen flera samtal om stulna ridsadlar på gårdar utanför Mantorp. "Vi tror inte att det är så stor chans att hitta dem i Sverige", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Mantorp2019-10-09 12:20

Det första samtalet inkom till polisen strax före klockan 07. Ett hänglås till en sadelkammare hade brutits upp, och anmälaren uppgav att ridsadlar till ett värde av ungefär 100 000 kronor saknas. Knappt en timme senare fick polisen ytterligare ett samtal från en annan gård i området. Även där har någon brutit upp ett hänglås och fått med sig tre sadlar till okänd värde. 

Några timmar efter den första anmälan fick polisen ett samtal från en tredje gård. Där har en ståldörr brutits upp och nio sadlar till ett värde av över 100 000 kronor saknas. 

– Gårdarna ligger ganska nära varandra. Det är ungefär sex kilometer mellan den nordligaste och sydligaste gården, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Det är troligt att de tre inbrotten begåtts av samma gärningspersoner. 

– Vi har inget konkret, men det skulle ju vara en väldigt märklig tillfällighet om det, nu när vi varit förskonade från det här ett tag, sker tre gånger samma natt med bara en halvmil emellan. 

Tror ni att de varit där innan? 

– Det är svårt att säga, men det är ganska sannolikt att de vetat vad de var ute efter. Vad jag kan se är det bara ridutrustning som stulits, ibland händer det att de slänger med motorsågar och lite sådana grejer men här ska det bara vara sadlar. 

Hur stor är sannolikheten att sadlarna hittas?

– Vi tror inte att det är så stor chans att hitta dem i Sverige. Vi tror att det är internationella brottsnätverk som för stöldgodset utanför landet, tyvärr. 

Polisen utreder nu de tre fallen som rubriceras som stöld genom inbrott. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om