Nominera din Mjölbyhjälte senast 12 maj

Känner du en hjälte? Någon som gjort det lilla extra som är värt att uppmärksammas. Skicka in din nominering till oss.

Känner du en hjälte i Mjölby? Någon som gjort det lilla extra som är värt att uppmärksammas.

Känner du en hjälte i Mjölby? Någon som gjort det lilla extra som är värt att uppmärksammas.

Foto: Fredrik Sandberg

Mjölby2024-05-03 15:58

Tillsammans med Stadsmissionen vill Corren utse "Årets Mjölbyhjälte". Det kan vara någon som sprider glädje i vardagen, någon som gjort en uppoffring för andra människor eller en person som utför ett viktigt arbete i det tysta.

– Lokalsamhället är fullt av hjältar och ett pris som Årets Mjölbyhjälte är ett utmärkt sätt för oss att lyfta fram några av dem. Mjölby är en viktig kommun för Corren. Vi utökade redaktionen här förra året, och jag är glad att Stadsmissionen i Östergötland känner likadant och vill samarbeta kring detta, säger Correns chefredaktör Christer Kustvik.

I samband med "Årets Mjölbyhjälte" gör Stadsmissionen en insamling till sitt arbete i Mjölby. Sedan i september finns organisationens läxhjälpare på plats på Blåklintskolan

Vill du vara med och skänka ett bidrag till arbetet kan du använda qr-koden nedanför.

– Att tillsammans med Corren och alla Mjölbybor få lyfta upp alla de goda gärningar som görs hela tiden runtomkring oss känns viktigt för oss på Stadsmissionen. Vi tror att en del i att skapa ett mänskligare samhälle är just att se varandra, berätta om allt fint som sker, våga se det som är svårt och göra något åt det. Tänk vad fantastiskt det blir att få ta del av vad Mjölbyborna gör för fina saker, säger Sanna Detlefsen, direktor på Östergötlands stadsmission.

undefined
Ainas Ghlanari tycker om att gå på läxläsningen på tisdagarna på Blåklintskolan. "Här finns det inte syskon som stör när jag ska göra läxorna."

Hjälp oss att hitta "Årets Mjölbyhjälte" genom att skicka en nominering till tipsa@corren.se senast den 12 maj. Du kan även nominera på Mjölbyredaktionens Instagramkonto Mjölbydirekt.

Priset kommer delas ut vid premiären av "Musik i Gästis" den 5 juni då Peter Johansson och Mjölby musiksällskap står på scenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!