Beskedet: Så stora är bolagets skulder

Skulderna i konkursdrabbade Zenterio AB har vuxit med närmare 30 miljoner och uppgår nu till omkring 158 miljoner kronor.

Nu är alla skulder och tillgångar i konkursdrabbade Zenterio AB sammanräknade.

Nu är alla skulder och tillgångar i konkursdrabbade Zenterio AB sammanräknade.

Foto: Arkivbild

Linköpings kommun2019-09-04 20:00

I förra veckan hölls ett edgångssammanträde där delar av den gamla styrelsen i Zenterio AB och dotterbolaget Zenterio service AB gick ed på att man tagit upp alla skulder och tillgångar i bolaget och att man inte undanhållit några ekonomiska poster.

Enligt konkursförvaltaren Mikael Kubu, verksam på Ackordscentralen i Stockholm, framgick det under sammanträdet vid tingsrätten i Linköping att skulderna i moderbolaget uppgår till omkring 158 miljoner kronor och inte de cirka 128 miljoner som först uppgavs när den första sammanräkningen presenterades.

– Det var en del poster som saknades i bouppteckningen, men nu ska allting vara redovisat och klart, säger Kubu som räknar med att han inom de närmaste veckorna ska kunna avyttra delar av Mjärdevibaserade Zenterio AB till ett flertal utländska kunder som visat intresse för bolagets mjukvarudelar.

– Det handlar om en affär som räddar kvar de omkring 20-tal anställda som arbetar kvar för konkursboets räkning, säger han. Det rör sig om nyckelpersoner som besitter en kompetens som är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Skulderna i dotterbolaget Zenterio service är som tidigare uppgivits cirka 5,3 miljoner kronor.

Det var i mitten av juli som Zenterio, som är en avknoppning från Nokia, försattes i konkurs. Företaget utvecklade oberoende operativsystem för interaktiv tv med olika typer av hårdvara (boxar, smart-tv, mobil, surfplatta).

Karta: Mjärdevi Science Park
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!