Det var i mitten av juli som Zenterio, som är en avknoppning från Nokia, försattes i konkurs.
Företaget utvecklar oberoende operativsystem för interaktiv tv med olika typer av hårdvara (boxar, smart-tv, mobil, surfplatta).
Det Mjärdevibaserade bolaget hårdsatsar på utländska marknader som Tyskland, Mexiko och USA och har rönt stora framgångar.
Förra året omsatte man drygt 250 miljoner kronor, men kassaböckerna visar också att man har dragits med minusresultat.
Den avgörande orsaken till konkursen visade sig vara förlusten av tyska storkunden Deutsche telekom.
Nu har Mikael Kubu på Ackordscentralen i Stockholm sammanställt bouppteckningen kring Zenterios konkurs och den visar att bolaget brottas med stora skulder.
Det sammanlagda skuldberget uppgår till nästan 128 miljoner kronor, samtidigt som tillgångarna stannar vid drygt 5 miljoner.
– Men då ska vi ha i åtanke att vi inte satt något pris på den mjukvara som bolaget arbetat fram. Det handlar om åtskilliga miljoner. En mer precis siffra kommer att redovisas vid edgångssammanträdet som kommer att genomföras i Linköping senare i veckan, säger Mikael Kubu.
Bristen i moderbolaget uppgår till närmare 123 miljoner kronor där motsvarande summa i dotterbolaget stannar vid drygt 5,2 miljoner.
Största borgenär är Collector bank som har en fordran för ett lån på drygt 30 miljoner kronor samt Harbert European specialitylendingcompany som har ett krav på drygt 12 miljoner.
Skulderna till de oprioriterade fordringsägarna uppgår till närmare 66,5 miljoner kronor.
En annan tung post på minussidan är leverantörsskulderna som landar på drygt 16,6 miljoner kronor.
Omkring 85 anställda berördes av konkursen och av dem är cirka 20 personer kvar för att upprätthålla livsviktiga funktioner i väntan på att Zenterio kan komma att säljas, i delar eller som en hel enhet.
– Det finns flera bolag som visat intresse för mjukvarudelen. Vi för också diskussioner med ett antal aktörer om att ta över hela rörelsen. De flesta har sin bas utomlands och är tidigare kunder till Zenterio. Målsättningen är att vi ska vara klara i början av september och jag bedömer utsikterna som goda att vi ska kunna nå fram till en uppgörelse i någon form, säger Mikael Kubu.