Flera skadade i explosionen

Två personer vårdas ännu på sjukhus efter explosionen i centrala Linköping på fredagsmorgonen.

7 juni 2019 10:52

Ett 20-tal personer skadades lindrigt i samband med explosionen vid Ådalagatan i centrala Linköping. 14 ambulanser dirigerades till explosionsplatsen.

– Vi har ännu inga rapporter om allvarligt skadade, men vi tar höjd för det eftersom räddningstjänsten är på väg in i fastigheten, sade Katarina Nestor på Region Östergötlands pressjour på förmiddagen.

Region Östergötland uppgav på eftermiddagen att två personer är fortsatt inlagda på Universitetssjukhuset efter explosionen. Sammanlagt ska sju patienter ha fått vård på sjukhus efter händelsen.

Tidigare sades att 19 personer med lindriga skador förts till Motala Lasarett. Under eftermiddagens presskonferens uppgav Region Östergötland att dessa personer fick vård i en sjukhusbuss vid olycksplatsen. En bedömning gjordes av varje patient och vissa skickades vidare till sjukhus.

US försattes under dagen i så kallat katastrofläge. Det är den högsta nivån vid allvarliga händelser och har aldrig tidigare inträffat i Östergötland. Den lägre nivån kallas "stabsläge" och den mellersta för "förstärkningsläge". Lasarettet i Motala och Vrinnevisjukhuset i Norrköping försattes i stabsläge.

Senare på eftermiddagen var samtliga sjukhus tillbaka i normalläge.

Läs mer om händelsen här:

LIVE: Explosion i centrala Linköping

Explosionen: Detta har hänt

Ögonvittnet: Var flera explosioner

Småbarn evakuerade från förskola

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin

Ämnen du kan följa