Dubbelmordet: "Vi är oskyldiga"

Brödratrion var tidigt ett av huvudspåren i mordutredningen. Nu har de uttalat sig till Aftonbladet efter misstankarna. "Rånarluvan de hittade i bilen var en helt vanlig mössa."

24 juni 2017 19:06

På onsdagen förra veckan utkom uppgifter om att en brödratrio hade fångat polisens intresse i utredningen kring dubbelmordet i Mantorp.

Polisen hade då gripit bröderna vid en kontroll i Vrigstad och ska bland annat ha hittat en rånarluva och andra misstänksamma föremål i deras bil, enligt uppgifter till Aftonbladet. Efter två dagars utredning släpptes trion på fri frot.

Nu har Aftonbladet varit i kontakt med de misstänkta som hävdar sin oskuld.

– Vi är totalt oskyldiga och har inget med det att göra över huvud taget. Jag vet knappt var Mantorp ligger, säger en av bröderna till Aftonbladet.

Enligt mannen var trion på väg från Göteborg till Öland för att träffa en bekant när de stoppades.

– Två av oss satte de i arresten i Eksjö och min andra bror fick sitta i Värnamo. Sedan fick jag höra att de anklagade oss för förberedelse till rån på grund av någon rånarluva i bilen, säger mannen till Aftonbladet.

Även gällande rånarmössan och de misstänkta föremålen är mannen företegen.

– Det är en mössa som du kan dra över huvudet eller ha som skidmask. Den kan köpas i vilken butik som helst. Det är ingen rånarluva, det är rent löjligt, säger mannen.

Polisen har bland annat genomfört en husrannsakan på brödernas hemort. Dessutom undersöktes kläderna, bilen och mobiltelefonerna som beslagtogs. Efter två nätter som anhållna släpptes trion i mitten av förra veckan.

– De har inte hittat någonting och nu har vi dessutom fått tillbaka bilen. De har inte sagt rent ut att vi var misstänkta för dubbelmordet i Mantorp men jag förstår ju att det var så i efterhand. Jag tror inte att de skulle lägga ner så mycket energi på det här annars. Och det känns fruktansvärt att ha varit misstänkt för något så hemskt riktat mot gamla människor, säger brodern till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Åström