Gripna bröder kopplas till dubbelmordet

Polisen undersöker en gripen rånartrio i Småland eftersom man misstänker en koppling till måndagens dubbelmord utanför Mantorp, uppger Aftonbladet.

14 juni 2017 22:09

Enligt uppgifter som Aftonbladet publicerade på onsdagskvällen har polisens utredare av dubbelmordet i Mantorp varit i kontakt med polisen i Jönköpings län angående tre bröder, som gripits vid en poliskontroll i samhället Vrigstad söder om Jönköping. Det framgår inte när gripandet ska ha skett. Kontakten mellan poliserna ska enligt Aftonbladet ha ägt rum i tidigare i veckan.

Då Aftonbladet ställt frågor till Thomas Agnevik, östgötapolisens talesperson i frågor om dubbelmordet, svarar han att polisen inte kommenterar uppgifterna.

– De här åtgärderna som vi vidtar är en del av det operativa arbetet som vi inte kommenterar, säger Thomas Agnevik.

De tre bröderna greps enligt tidningen i en kontroll i Vrigstad och då polisen undersökte deras bil fann man, enligt Aftonbladets uppgifter, bland annat rånarluvor.

Tidningen uppger att de tre bröderna ska ha gripits som misstänkta för förberedelse till rån och skriver att en av bröderna är tidigare dömd till fängelsestraff för att ha trängt sig in i en lägenhet och misshandlat en person.

Thomas Agnevik säger till Aftonbladet att ärendet tillhör en del av utredningen som polisen inte kommenterar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Eriksen