– Vi uppmärksammade Correns krönika av Carina Glenning som berör ämnet barn. Vi såg den delas på Facebook. Barnuppfostran är ett spännande fenomen som allt fler tycker till om just nu, säger pr-konsult Emma Nordenstaaf.

LÄS OCKSÅ: "Barn måste lära sig att känna gränser"

På uppdrag av krogsajten "Bookatable" har företaget nu genomfört en undersökning som presenterar färska siffror. 60 procent av kroggäster utan barn stör sig på att föräldrar inte säger till när barnen inte sköter sig. De flesta besökarna väljer dock att ignorera familjerna istället för att ryta ifrån.

– I Sverige tycker vi mycket och stör oss på barn som syns och hörs, men det är väldigt osvenskt att säga ifrån, poängterar Emma Nordenstaaf.

Majoriteten av de tillfrågade anser inte att man behöver gå så långt som till "barnförbud" på krogarna, men många efterfrågar särskilda familjeplatser på finare restauranger.

LÄS OCKSÅ: Storm efter krönika om "monsterbarn"

Samtidigt framgår det i undersökningen att nära 20 procent av de tillfrågade barnfamiljerna inte går ut och äter eftersom de upplever att restaurangerna inte är barnvänliga. Lika många anser att det saknas barnanpassade menyer.

Fotnot: Undersökningen genomfördes i maj 2015. 1 004 personer deltog och urvalet är nationellt representativ vad gäller ålder, kön och geografi.