Tre av kvinnorna är släppta

Tre av de sju unga kvinnor som suttit häktade för inblandning i allvarlig brottslighet har försatts på fri fot. Fyra kvinnor sitter dock fortfarande häktade – för grov mordbrand.

Den 14 september förra året skedde ett brandattentat mot ett radhus i Ekholmen. Fyra kvinnor sitter häktade som misstänkta för inblandning i brottet.

Den 14 september förra året skedde ett brandattentat mot ett radhus i Ekholmen. Fyra kvinnor sitter häktade som misstänkta för inblandning i brottet.

Foto: Jonathan Posluk

Linköping2019-01-14 11:27

Polisen är i färd med att utreda en rad brott som begicks i Linköping under hösten och vintern. Sju unga kvinnor, mellan 18 och 25 år gamla, har suttit häktade som misstänkta för inblandning i brottsligheten.

Det allvarligaste brottet rör en grov mordbrand den 14 september i fjol. Då skedde ett brandattentat mot ett radhus på Järdalavägen i Ekholmen. Fyra av de sju kvinnorna har delgivits misstanke om grov mordbrand – ett brott som kan ge fängelse i upp till åtta år.

– De fyra som misstänks för grov mordbrand är fortfarande häktade, säger kriminalinspektör Raimo Strandgård som är en av flera poliser som arbetar med den omfattande utredningen.

I fredags beslutade dock kammaråklagare Susanna Petersson, som leder förundersökningen, att försätta de tre övriga kvinnorna på fri fot. De tre kvinnorna, som är mellan 18 och 21 år gamla, är inte misstänkta för inblandning i den grova mordbranden. Däremot är de misstänkta för flera fall av misshandel och övergrepp i rättssak under december förra året.

– De tre som har släppts är fortfarande misstänkta för brott, säger Raimo Strandgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!