En receptionist på beroendemottagningen på US ertappades med att olovligen ha läst 110 patienters vårdjournaler. Efter att ha läst om såväl gamla bekantas som för henne okända personers beroendeproblem och gynundersökningar fick hon sparken.
Under sommaren inkom 28 polisanmälningar i fallet, vilket är ovanligt många drabbade för den här typen av ärende, enligt polisen. Nu, när ytterligare några veckor passerat, har ytterligare anmälningar inkommit och ärendet omfattar i nuläget 34 polisanmälningar.
Polisens utredare Martin Hedberg berättar att de går igenom anmälningarna.
– Nästa steg för oss blir att gå igenom det här och göra en sammanställning av vad det är för slagningar som gjorts och hur många de är så att vi ser omfattningen. Regionen har skickat ut brev till fler än vi fått in anmälningar från, så det är också upp till åklagaren att bedöma hur vi ska gå vidare.
Martin Hedberg hänvisar till åklagaren för frågor om hur de slagningar som inte har polisanmälts ska utredas sedan.
När vi när åklagare Emma Högström har hon inte hunnit få något helhetsgrepp om ärendet och vill därför inte svara på frågor om förundersökningen.
Vad händer med de journalslagningar som inte polisanmälts?
– Utifrån utredningen kan jag inte svara på hur en eventuell avgränsning görs, men rent generellt ska det inte ha någon betydelse om någon polisanmälan gjorts, utan det faller under allmänt åtal, säger hon.