– Jag är lite chockad. Men det känns bra och jag är väldigt tacksam. Framförallt för att det heter Tillsammanspriset – för vi är många som har gjort det här tillsammans. Det är inte bara jag. Det är viktigt att lyfta, säger Saha Khalili som driver Bollihop för flickor och kvinnor i Skäggetorp och Ryd.
Under onsdagens jobbmässa Fin dag i Cupolen i Linköping fick hon gå upp på scenen och ta emot det av Corren och organisationen Fin dags nyinstiftade Tillsammanspriset i form av blommor, diplom och ett presentkort på 3 000 kronor.
– Pengarna ska användas till något som går direkt in i verksamheten, säger Sahar Khalili.
Varför behövs Bollihop?
– För att många av de vi vänder oss till står långt från idrotten.och föreningslivet. Man behöver rucka på strukturer för att nå ut till dem.
Hur?
– Genom att anpassa verksamheten efter målgruppen. Det ska vara öppet, kostnadsfritt och inga krav, säger Sahar Khalili, som dock har ett bekymmer att brottas med.
Hittills har Bollihops verksamhet finansierats med stöd från allmänna arvsfonden. Det stödet försvinner 1 april.
– Jag ser ändå positivt på framtiden. Vi har kontakt med andra aktörer, säger Sahar Khalili.
Störst är osäkerheten runt verksamheten i Ryd och Berga.
– Det kan bli så att vi måste slussa deltagare där vidare till andra föreningar, säger hon.
Priset delades ut av Correns chefredaktör Christer Kustvik och Fin dags grundare Anders Björck.
– Väldigt roligt att ge första Tillsammanspriset till en så stark lokal kraft som Sahar. Hennes arbete har betytt, och betyder, massor för hundratals Linköpingstjejer. Jag hoppas verkligen att Bollihop får en fortsättning, säger Christer Kustvik.
Övriga två nominerade till priset var Sam Issa, grundare av Nano Textile och projektledare för nyföretagarprojektet StartUp Time och Nihal Mohamed, konsult och föreläsare om mångfald, integration och inkluderande ledarskap.
När Charbel Gabro från Norrköping avslutade jobbmässan på med sin föreläsning på onsdagseftermiddagen var det hyfsat mycket folk på plats och lyssnade i Cupolen.
– En mycket fin, inkluderande heldag. Vi hade fler utställare och fler besökare – särskilt i målgruppen – än förra året. På förmiddagen var det riktigt bra med folk, summerar Fin dags Anders Björck evenemanget.
Så det blir ett sjätte år också?
– Absolut. Det är en långsiktig, hållbar mötesplats vi försöker bygga upp.