På tisdagen publicerade Corren en insändare från en före detta nollningsansvarig som kritiserar nollningsperioden.
"Ett ägg som kastas från 20 meter träffar med samma kraft som en sten. Unga far illa och det har mest varit tur att ingen skadats allvarligt", skriver skribenten.
Polisen skriver på sin hemsida att aktiviteterna som sker under kvällstid tenderar att spåra ur.
För att minska mängden av fylla, sexuella trakasserier, förnedrande utmaning, brott och skadegörelse så vädjar nu polisen om att fler föräldrar bör ta ansvar för sina barn och bli synliga vuxna på stan.
– Vanliga, nyktra vuxna är ju någon form utav trygghet. Oavsett om det är ens egna föräldrar eller andra vuxna som tar ansvar och bara finns där. De är ju alltid bra som ögon och som personer som man kan vända sig till helt enkelt. De flesta vuxna känner ju iallafall igen några barn, sina egna eller andras. Antingen kan det ses som en trygghet att man finns där eller så är det någon som känner igen en vuxen och tänker "jag ska nog sköta mig". Generellt sett så är vuxna en trygghet för samhället, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.
Det är enligt Johnny Gustavsson sällan som några allvarligare våldshändelser sker under nollningen, men han understryker att risken ökar när ungdomar inte kan ta hand om sig själva.
– När alkoholen går in då avaktiveras sinnet för konsekvenstänk. Det vi drabbas av är ju för berusade barn eller ungdomar som inte alltid kan ta hand om sig själva, eller som inte har en kompis som förstår att man ska ta hand om varandra. Och om man är i det skicket där man inte har kontroll över det man gör så ökar ju risken för att man råkar ut för någonting.
Tidigare år har polisen knappt mött några föräldrar ute på stan, och nu hoppas de att se en ändring på det i år.
– Vi vill att första tiden på gymnasiet blir bra med fina minnen, säger Tonny Karlsson på polisen i Norrköping.
Så vad ska man som förälder göra då? Michaela Lingeby på polisen i Linköping menar att man ska vara nyfiken och visa att man bryr sig om ungdomarna, och att man ska ställa frågor och krav.
– Var ska de vara? Vem de ska träffa? Bestäm en tid då ditt barn ska vara hemma och se till att du finns tillgänglig om något ändå skulle hända, säger Michaela Lingeby.