År 2017 var det stopp för kommunens påskfjädrar, efter protester från djurvänner. Förra året bestod pyntet istället av låtsasägg och bågar prydda av "Wettex-vimplar" och "små tyllkjolar".
Nu åker dessa fram i år igen.
– Men i en annan variant, men samma färger i lila, gult och grönt. Vi kommer också att plantera forsythiabuske, de är gula, och tête-à-tête-påskliljor, säger Johanna Rydell från Thormans Entreprenad.
Under torsdagen åkte en arbetsgrupp från trädgårdsföretaget runt i stan, för att pynta de stora blomkrukorna som finns utanför Sankt Larskyrkan, på Hospitalstorget och vid resecentrum.
– Ett gäng tar bågarna och ett tar växterna. Vi börjar vid Sankt Larskyrkan på förmiddagen, säger Rydell.
Pyntet ska sitta uppe från och med fredag och två veckor framåt.
Det är Liselotte Johansson, stadsträdgårdsmästare i kommunen, som beslutar om hur staden ska pyntas. I år satsar man mindre på påskpynt än tidigare.
– Påskpyntet är trevligt när vi har det, men vi håller oss bara till några platser, för det är mycket slit och släng för en så kort period. I år har vi istället satsat mycket på att sätta vårlök i potatislådor eftersom det håller längre. Vi har lite andra planer inför nästa påsk, men det får man se då, säger hon.
Precis som tidigare år pyntas också Drottningbron och Stångebron med flaggor som önskar Glad Påsk.
– Vi har haft flaggor länge, men dessa är nya för i år då de andra var sönderblekta och sönderblåsta, säger Johansson.
Men det är inte bara kommunen som pyntar. För tredje året i rad erbjuder Lions Club Linköping/Valla att sätta ut hinkar med påskkris med piprensare till den som vill. Sedan i början av denna vecka syns dessa ris runt om i Linköping.
– Vi mer eller mindre leasar ut dem under tre veckor för tre hundra kronor, så tar vi tillbaka dem och återanvänder nästa år, förklarar Lars Bark, kassaförvaltare i föreningen.
Inkomsterna går till välgörande ändamål.
– Inte ett öre går till egna verksamheten utan oavkortat vidare till de hjälpverksamheter vi har. De glömda barnen och Operation Smile till exempel, men vi hjälper även till lokalt. Idag fick en sexårig flicka hjälp med medlemsavgiften till sin fotbollsklubb, säger Bark.
Han konstaterar att Lions påskpynt blivit en succé.
– I år har vi dubblat påskriset, så vi är uppe i 200 installationer! Vi siktar på att dubbla även åren framöver, eftersom folk tycker det är en bra idé att inte använda fjädrar.