Raed Yalda öppnade Creek Street sportbar i hörnet av Ågatan och Klostergatan för drygt två år sedan.
Då gick också startskottet för kampen om gästerna med O'Learys och Strandgatan 2.
Det blev en alltför hård nöt att knäcka.
– Jag trodde såklart på det, men det visade sig vara för tufft, säger Raed och förklarar:
– O'Learys och Strandgatan är bra på det de gör. De har också andra ekonomiska muskler än jag.
Beslutet att skifta "kostym" var därför inte särskilt svårt.
Nu, efter att Creek Street hållit stängt en längre tid, är det dags för Picoteo att slå upp dörrarna på vid gavel i samma lokaler.
Invändigt har det gjorts flera förändringar med möbler och belysning som är tänkt att skapa en varm och ombonad känsla.
– Mat och dryck från Medelhavet, säger Raed Yalda som anställt sex, sju personer inför starten.
Driftchefen Stefano Della-Schiava fyller i med:
– Vi bygger menyn även med varor från det sydamerikanska köket.
Öppningen är planerad till innevarande vecka där det kommer att finnas plats för mellan 80 och 100 sittande gäster inomhus.
– Till att börja med kommer vi inte att ha lunchservering. Det är möjligt att vi tar in det längre fram, säger Raed som ser en hel del utmaningar framför sig för krogbranschen:
– Allting har blivit så mycket dyrare, säger han. Allt från råvaror till elräkningar.
Mitt i kampen att försöka få rörelsens ekonomi att gå runt, måste krögarna samtidigt tänka på gästernas plånböcker.
– Om vi inte fixar det slår vi undan benen på oss själva.