– Det ska bli en restaurangverksamhet istället. Vi släpper ytan och flyttar ut, säger Markus Larsson, en av de två delägarna som driver Linds konditori.
Varför stänger ni?
– Det är inte för att det går dåligt för företaget som vi stänger, men vi tycker att det har blivit mycket fokus på restauranger och kvällar på Stora torget.
När kaféet flyttade till området för cirka åtta år sedan var det mer handel i Galleria Filbyter som ligger i närheten. Men nu är den verksamheten borta.
– Nu har det hela blivit en sportbar. Det är när vi stänger på kvällarna som folk börjar komma hit. Vi tycker att det finns bättre förutsättningar för en restaurang här.
Vad tycker du om utvecklingen i stadskärnan?
– Att det blir en restaurang här stärker torget. Det blir ännu bättre koncentration. Jag tycker att det är positivt, säger delägaren Magnus Olsson.
– Det blir mer dött på dagarna på Stora torget och mer dött på kvällarna på Lilla torget. För 50 år sedan var all handel här uppe och ingen handel där nere, men nu är det nya tider. Det är bara att köpa läget.
Även om Linds på Stora torget stänger kommer systerverksamheten på Lilla torget att finnas kvar.
Ska ni öppna i något annat område i Linköping?
– Kanske, inte just nu. Vi expanderar men vi vet inte om det blir fler kaféer i Linköping.
Vad det blir för restaurang vill inte den nya ägaren Niklas Kröningskrona avslöja än.
– Vi är i ett planeringsskede nu, säger han.