Linds flyttar och minskar och ökar

Linds bageri flyttar till mindre lokaler, gamla Santinis på Stora torget. Mörners flyttar in i Linds gamla lokaler, och får då större utrymme än förut. Linds öppnar dessutom helt nytt på sjukhuset efter nyår.

Foto: Robin Fornas

LINKÖPING2015-10-07 06:45

Magnus Olsson och Markus Larsson har drivit Café Gyllen i tio år och de tog över Linds på Tanneforsgatan för sex år sedan. För tre-fyra år sedan öppnade de fik i Ryds centrum.

Dessutom driver de ett leveransbageri i Hackefors där mjukt bröd bakas till skolor och butiker i trakten, men där det också är försäljning av limpor, bullar och frallor, främst överbröd som inte gick åt.

Men verksamheten utvecklas. Nu flyttar Linds från sina gamla, och egentligen alldeles för stora lokaler. Flytten går till närliggande Santinis som bara har en tredjedel av ytan.

– Ja, och en tredjedel av hyran, säger Magnus Olsson.

Nästa vecka öppnar det nygamla fiket som då har både en stenugn och plats för tårtproduktionen mitt i butiken.

– Mitt bland kunderna, säger Magnus Olsson, det blir roligt.

Mörners tar över gamla Lindsfiket, för de behöver större utrymmen. De ska renovera och göra om.

– Ja, det hade vi också varit tvungna att göra om vi hade fortsatt i lokalerna, säger Magnus Olsson. Produktionslokalerna gjorde vi i ordning för fyra-fem år sedan, men själva serveringslokalen stod inför en ny renovering nu.

Café Gyllen-ägarna Magnus Olsson och Markus Larsson går vidare mot nya mål. Närmast öppnar de en ny kafeteria på sjukhuset när stora entrén, den norra, nyöppnas i januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om