Krogprofilens dotter tar över Pinchos gamla lokaler

Pandemin gjorde att krögaren Magnus Nystrand fick bomma igen Pinchos. Nu öppnar hans dotter Lovisa och hennes sambo Kim restaurang i lokalen under det egna namnet Tivooli.

Lovisa Nystrand och Kim Gama har bestämt sig för att satsa trots pandemin. "Vi älskar den här branschen", säger paret. Tivooli blir deras första egna restaurang.

Lovisa Nystrand och Kim Gama har bestämt sig för att satsa trots pandemin. "Vi älskar den här branschen", säger paret. Tivooli blir deras första egna restaurang.

Foto: Frida Glenning Ströberg

Linköping2022-01-12 05:00

I december 2020 var Magnus Nystrand, en av Linköpings stora krogprofiler, förtvivlad. I fem år hade han drivit restaurang Pinchos. Konceptet med att beställa och betala sina tapasrätter via en app blev populärt och affärerna gick bra – tills pandemin slog till.

Magnus tappade snabbt omkring 80 procent av omsättningen. I en intervju med Corren berättade han öppet om sorgen över att tvingas försätta sitt livsverk i konkurs.

Sedan dess har lokalen på Storgatan stått mörk och tom. Tills nu.

undefined
Mycket av den ombonade och lekfulla inredningen finns kvar i lokalen, men paret har målat väggar, köpt nya tavlor och adderat detaljer i guld, svart och rött. 15 kockar och servitörer har anställts.

Det är Magnus dotter Lovisa Nystrand och hennes sambo Kim Gama som renoverat lokalen. Inom de närmsta veckorna öppnar de upp restaurangen igen, nu under namnet Tivooli.

Båda har lång erfarenhet av att arbeta i kroglivet. Kim Gama var länge barchef på Harrys.

– Både jag och Kim var med och drev Pinchos med pappa. I somras bestämde vi oss, vi vill satsa och öppna vår egen restaurang i samma lokal, säger Lovisa.

Magnus Nystrand är själv inte involverad i satsningen, men är glad över att dottern tar över stafettpinnen.

– Det är kul att krögargenen tycks gå i arv, säger han.

Tivooli är en tapasrestaurang, men kommer även att ha större rätter på menyn. På luncherna ska paret servera pasta.

Vad blir skillnaden jämfört med Pinchos?

– Vi har satsat på maten. Det blir mycket mer hemlagat, säger Lovisa.

undefined
"När man ska gå på tivoli är man förväntanfull, glad och redo för att få en härlig upplevelse. Precis så ska man känna som gäst när man kommer hit", säger Lovisa och Kim.

När pandemin lättat vill de öppna den nyrenoverade pianobaren.

– Många efterfrågar livemusik, säger Kim.

Nere i källaren är det fortfarande byggkaos. Planen är att under året öppna ett nöjesfält i miniformat här. Paret är hemlighetsfulla kring exakt vilka aktiviteter och attraktioner som kommer att finnas.

– Det ska vara något kul för både vuxna kompisgäng och barn.

Lorenzo, parets 8-månaders bebis, tittar hänfört ömsom på sina föräldrar, ömsom på den färgglada inredningen. Att bli egenföretagare mitt i föräldraledigheten skrämmer inte paret.

– Vi får turas om. Att jobba kvällar och helger är vardag för oss, vi vet inget annat, säger Lovisa.

undefined
Både Kim Gama och Lovisa Nystrand minns hur de som barn hängde bakom kulisserna när deras föräldrar drev restaurang. Och sonen Lorenzo verkar redan tycka om Tivooli. Här finns mycket roligt att titta på för en 8-månaders bebis.

För ett år sedan gick restaurangen i konkurs. Det är fortfarande pandemi. Varför skulle det gå bättre för er?

– Man kan inte sluta drömma. Vi måste ta chansen, och risken, och gå all in, säger Kim.

Lovisa fyller i:

– Klart pandemin finns i bakhuvudet, men framför allt känns det här jättekul. Vi har velat göra det här länge.

undefined
Restaurang Tivooli öppnar inom kort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!