Konkurrensen ökar – snart öppnar nya restaurangen

Etableringen har varit på gång ett tag, i över ett år, och nu närmar sig premiären. I mitten av augusti slår hamburgerrestaurangen Jureskogs upp portarna i Linköping och Tornby.

Här, i närheten av E4:an i nordvästra Tornby, slår hamburgerrestaurangen Jureskogs upp sina portar i mitten av augusti. "Vi är superspända", säger vd:n Erik Thulin.

Här, i närheten av E4:an i nordvästra Tornby, slår hamburgerrestaurangen Jureskogs upp sina portar i mitten av augusti. "Vi är superspända", säger vd:n Erik Thulin.

Foto: Dennis Petersson

Linköping2022-07-30 05:00

Precis bakom snabbmatkedjorna Chopchop och Burger King, i nordvästra delen av Tornby, har en ny byggnad tagit form. Här, innanför den träbeklädda fasaden, slår Jureskogs upp sin tolfte hamburgerrestaurang i Sverige den 18 augusti. Konceptet grundades för fyra år sedan av bland andra stjärnkrögaren Johan Jureskog och hans bror Ludvig. Erik Thulin är vd och etableringschef i bolaget.

undefined
"Trät i huset har vi tagit mycket från Norra Sverige", säger Jureskogs vd Erik Thulin. Enligt honom är restaurangens koncept att leverera en lokal och närproducerad produkt.

– Vi öppnade vårt första fristående Jureskogs-hus, alltså där vi är ensam hyresgäst, i Mjölby för 2,5 år sedan. Där har konceptet fungerat jättebra och sedan dess har vi fokuserat på att öppna nytt på bra lägen runt om i Sverige där vi känner att det finns en stor efterfrågan och där vi vill komma med något nytt när det gäller snabbmat, säger han och fortsätter:

– Det här är vårt nionde Jureskogs-hus och Tornby är ett läge som vi har tittat på väldigt länge. Det var en självklar etablering för oss.

Konceptet grundar sig, enligt Erik Thulin, på att leverera kvalitativ och närproducerad snabbmat. Han menar också att det är detta som sticker ut i konkurrensen.

– Vår saltgurka är från en bonde i Östergötland, vi tittar på ett potentiellt samarbete med en osttillverkare från länet och mycket av vårt kött kommer från Linköping. Sedan använder vi oss av andra lokala leverantörer runt om i Sverige.

undefined
"Drive thru"-gatan står redo att användas. Den 18 augusti slår hamburgerrestaurangen upp sina portar i Tornby.

Närproducerat kostar väl mer, hur klarar ni av det?

– Det är klart, för oss blir det en annan kostnadsbild än för många konkurrenter men vi ser ändå att det går ihop – framförallt om vi kan fortsätta att växa och komma upp i ännu större volymer i framtiden. Det är ett erbjudande som vi kan stå bakom, säger Erik Thulin.

Hur ser du på konkurrensen i Linköping?

– Det finns många konkurrenter i området men vi känner att vi har en annan typ av snabbmatsprodukt och upplevelse. Vi tror att vi kan göra något riktigt bra.

undefined
Konkurrenterna ligger nära inpå. "Men vi känner att vi har en annan typ av snabbmatsprodukt och upplevelse", säger Erik Thulin.

Personalstyrkan på den nya restaurangen kommer att uppgå till mellan 30 och 35 personer. Exakt hur stor ekonomisk satsning som etableringen innebär vill bolagets vd inte gå ut med.

– Om försäljningen ligger på nivå med tidigare etableringar så ser vi en ljus framtid. Vi estimerar att servera ett snabbmatsalternativ till åtminstone 800 gäster per dag, säger Erik Thulin.

Med Linköpingsrestaurangen har bolaget uppemot 300 medarbetare. Omsättningen förväntas landa på cirka 140 miljoner kronor under 2022.

Karta: Jureskogs, Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!