Som enhetschef för kommunens stadsmiljöavdelning ger hon beskedet under onsdagseftermiddagen. I en insändare hos oss, undertecknad "Kritisk kommunmedborgare", döms brokonstruktionen ut. "Konstruktionen innebär en uppenbar risk att främst barn kan störta utför mycket höga stödmurar", skriver insändarskribenten. Kommunen instämmer.
– Den här bron, med tillhörande konstruktion, har funnits sedan 2002 och vi känner lyckligtvis inte till några olycksfall. När bron byggdes var det nog inget snack om att säkerhetskraven inte uppfylldes men vi kan konstatera att om vi hade byggt bron i dag, då hade vi byggt annorlunda, säger Elisabeth Lundqvist.
– Vi har tagit hjälp av en särskild kompetens som besiktat konstruktionen. Utlåtandet vi har fått är att det inte är något superakut men att det är bra om det åtgärdas, fortsätter hon.
Varför har ni fått upp ögonen för det här först nu?
– Det är för att vi har gått igenom platsen inför ett projekt som pågår i området. Sedan är det alltid bra med synpunkter från allmänheten.
Projektet, med start i höst, innebär att gång- och cykelstråket genom Tinnerbäcksravinen ska byggas om. Målet är bland annat att passagen ska bli ljusare, lättillgänglig och upplevas som mindre osäker.
– För en så snabb hantering som möjligt lyfter vi in brokonstruktionen i projektet. Vi prioriterar ett justerat räcke där det blir någon form av nätkonstruktion i den nedre delen, säger Elisabeth Lundqvist.