Allvarlig säkerhetsrisk vid bro – men inget händer

Trots flera påminnelser har jag ännu inte fått något annat svar än att kommunen kommer att "titta över ärendet", vilket uppenbarligen inte skett, skriver en "kritisk kommunmedborgare".

Insändare2022-05-11 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag skrev den 8 mars till Kontakt Linköping och anmälde ett ärende angående en allvarlig säkerhetsrisk vid bron över Tinnerbäcken vid Mahoniadalen. Ärendet gäller ett konstruktionsfel på de järnstaket som finns i anslutning till bron. Konstruktionen innebär en uppenbar risk att främst barn kan störta utför mycket höga (8–10 meter) stödmurar då staketen är mycket glesa samt att de är för låga och "klättringsbara" på grund av vågräta liggare.

Trots flera påminnelser till Kontakt Linköping samt stadsmiljöavdelningen på kommunen har jag ännu inte, efter två månader, fått något annat svar än att "man kommer att titta över" ärendet, vilket uppenbarligen ännu inte skett. Jag har även skrivit till ansvarigt kommunalråd, Muharrem Demirok, utan att ens fått bekräftelse på att mitt mejl har kommit fram! Hur länge ska det dröja innan kommunen gör något?