Med telefonen vid örat promenerar han ned för Storgatan i centrala Linköping. Bara dagar tidigare har han, inför ett stort mediauppbåd, presenterats som en av de tre kandidater som kan efterträda Centerpartiets partiledare Annie Lööf.
Han avslutar samtalet – och frågar var vi ska genomföra intervjun.
Vi kan väl gå till ditt favoritkafé?
– Absolut, men det är ju måndag, så vi får se om det är öppet.
I själva verket är det inte alls måndag, utan fredag, och Muharrem Demiroks tankevurpa är kanske ett tydligt exempel på hur intensiva hans senaste dagar har varit. När vi slår oss ned på Bageri Normandie ger han en inblick i vardagen.
– I förra helgen, innan jag tog tåget mot Stockholm och pressträffen, tog vi i familjen farväl med en sista pizzakväll – och så sa vi "vi ses väl någon gång emellan allting", säger Muharrem Demirok och fortsätter:
– Jag kom hem igen igår kväll och ikväll, efter att jag har avtackats som kommunalråd på stadshuset, åker jag iväg mot Stenungsund.
Stenungsund är det första av totalt fyra stopp på den kandidatturné som nu inleds. Här ska kandidaterna frågas ut inför partiets medlemmar som, vid en extrainsatt partistämma den 2 februari, väljer ny partiledare.
– Det är klart att det känns nervöst, och jag förväntar mig tuffa frågor. Vanligtvis kan det vara lite myspys när vi åker ut på den här typen av turnéer. Nu ska vi frågas ut av journalister.
Samtidigt som Linköpingspolitikern inleder sin turné pågår rättegången mot Theodor Engström – som misstänks för terroristbrott efter mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren. Här berörs också mordplanerna mot Annie Lööf. Det var bland annat detta som Muharrem Demirok hänvisade till när han initialt var tveksam till rollen som partiledare.
Hur tusan kan du tacka ja? Vad har förändrats?
– När det började surras om mitt namn var min första tanke "nej". Jag har aldrig varit ute efter titlar och så tror jag inte att folk förstår vilken enormt annorlunda livsstil som uppdraget innebär. Vi som har stått vid sidan av Annie har sett vilket hat och hot hon har utstått. Många partiledare har den situationen.
Han lyfter de många samtalen med partimedlemmar och kollegor, där de har uppmuntrat honom att kandidera, som en av anledningarna till att han ändrade sig. Men den största äran tillskriver han ändå sin sambo.
– Hon sa två väldigt avgörande saker. Hon har varit med på hela min resa, med hat och hot som jag har utsatts för, och hon sa att "om du kliver av på grund av det så har ju de här personer vunnit. Då har vårt engagemang varit förgäves".
– Den andra saken som hon sa var "om du tackar nej nu, då kommer vi fundera över hur det hade kunnat blivit under resten av våra liv".
Det är, utöver debattklimatet, ett tufft läge att kliva in som Centerpartiets nya partiledare. Partiet backade med 1,9 procentenheter mellan valen 2018 och 2022, vilket motsvarar cirka 120 000 väljare. Tappet var störst på landsbygden.
Vad gick fel enligt dig?
– Vi håller på med en valanalys som jag inte vill föregå men jag kan väl säga att jag tycker att vi hade fokus på valfrågor som inte är relevanta i människors vardag. Jag tycker att vi skulle ha lyft trygghetsfrågan mer, och erbjudit fler svar än bara "hårdare tag". Det handlar om att ha en politik för hela Sverige.
Var befinner sig C vid nästa val, om du är partiledare?
– Det handlar om att lyssna och vara relevanta – och leverera svar på frågorna som människor diskuterar på fikarasten och i lunchrummet. Med mig är vi inget parti som levererar bombastiska svar på frågorna.
På pressträffen, då Muharrem Demirok presenterades som en av tre kandidater, konstaterade han att han under åren har "lyft" Linköping inom flera områden.
Kan något verkligen tillskrivas dig personligen?
– Vallastaden är ett tydligt exempel. Det krävdes en ork och ett mod för att göra den samhällsförflyttningen. Vi fick kritik, men svensk samhällsplanering är inte längre densamma efter Vallastaden. Som ny partiledare får man inte rygga tillbaka för tuffa utmaningar.
Vad tror du egentligen om dina chanser?
– Jag är en av de tre som har gått vidare. Jag vet att jag har fått många nomineringar – och det är fantastiskt bara det. När jag dessutom har lyssnat på valberedningen så tror jag att jag har goda chanser.
– Det handlar om att vara sig själv. Bara vara Murre, säger Muharrem Demirok.