Den ursprungliga planen var att dra igång under årsskiftet men efter att upphandlingen med hyresvärden dragit ut på tiden, har invigningen tvingats flyttats fram.
– Nu är vi på banan här, så inom 10-14 dagar tror jag vi kan komma igång och bygga. Sen så är det full fart framåt och vi kan börja planera för ett öppningsdatum, som lär bli mot slutet av maj, förklarar krögaren Christian Moborg.
Han betonar att han har en stor respekt för att byråkratin tar sin tid, även om han trodde att de skulle vara mer snabbfotade.
Men att dra igång i maj istället för under vintern har sina fördelar.
– Att kunna möta våren och komma igång med en uteservering här på en gång, det känns riktigt bra, säger Christian.
Hur har rekryteringen påverkats av att öppningsdatumet flyttats fram?
– Nej men det har inte påverkat så mycket utan vi har varit tydliga med att de vi har pratat med tidigare att det kommer ta lite tid tills allt är klart. Så nu är vi igång även där med full fart och det har varit många ansökningar.
Osteria Karamia kommer, som namnet antyder, utgå från det italienska köket. Där det förutom bland annat pasta och pinsa (en typ av pizza) även kommer läggas stort fokus på dryckesmenyn där de italienska vinerna, föga förvånande, har en central roll. Förutom det kommer det även installeras en ginbar.
I lokalen hade tidigare godisbutiken Karamello sin verksamhet. De flyttade dock ut under hösten 2022, och sedan dess har den centrala lokalen ekat tom.