– Vi vill förädla och driva det i samma anda som idag, säger Emil Lindhe, operativ chef för Comfood AB:s verksamhet i Nyköping och Linköping.
Tidigare under torsdagen berättade vi att familjen Soners bolag S8-gruppen 1 april sålde Brasserie Storan, Uteserveringen, Malt & Humle och 1854 med tillhörande takbaren Aperitivo Bar och uteserveringen 18 på torget.
Köpare är alltså Comfood AB som idag driver bland annat TGI Fridays i Stockholm samt Nyköpingskrogarna Hamnmagasinet, O'Learys, Bar n burger, Tovastugan och Kajplats 2.
– Det var i Nyköping vi startade för tio år sedan, berättar Lindhe. Nu vill vi växa med stabila, välmående, genomtänkta enheter i bra lägen, så som Storan och 1854 är. De har allt det plus bra personalkultur och sunda värderingar.
Hur kom ni på tanken att etablera i Linköping?
– Vi blev ihopmäklade med Johannes Soner när han sagt sig intresserad av att sälja 1854. Vi letade egentligen Fridays-platser (konceptet TGI Fridays) då, men när vi kom in på 1854 tänkte vi "shit, här har någon tänkt till". Då kände vi att det fanns ingen anledning att ändra där. Jag är imponerad av Linköping som stad. Fin innerstad med bra, ren konkurrens.
Så ni planerar inte ett TGI Fridays på dessa ställen?
– Nej, nej, nej.
Tittar ni vidare efter Fridays-lokal i Linköping?
– Oklart idag, just nu är vi mätta efter den här stora affären, säger Emil Lindhe.
Bland ägarna i Comfood finns vd:n Tony Challma, som tidigare har varit delaktig i kafékedjan Coffeehouse by George. Bolaget har sökt hos Bolagsverket om namnbyte på Comfood AB, men det är ännu oklart vad som blir namnet framöver.