Tv-profilen och artisten Samir Badran är känd från bland annat Paradise hotell, Melodifestivalen och nu senast Lets dance. Han är just hemkommen från inspelningen av Fångarna på fortet på Fort Boyard utanför Frankrikes sydvästkust.
Anbuden omkring 28-åringen med sammetsögonen duggar tätt.
Samir är uppvuxen i Linköping och mamma Margareta och pappa Ahmad har i 18 år drivit puben och restaurangen 55:an på Ågatan. En krog där Samir då och då gjort gästspel.
På senare år har kombinationen av 55:an och Samirs kändisskap blivit för mycket. Öppenhjärtigt berättade Ahmad om sonens karriär i en intervju förra sommaren. Den kan du läsa här.
Vad är anledningen till att du säljer?
– Vi känner oss för gamla för kroglivet, Margareta och jag, säger 58-årige Ahmad. Trots många fina minnen och möten med människor har det varit en konstant stress och press under de här åren. Men vi har inga skulder och det känns bra att sluta med flaggan i topp.
Har Samirs kändisskap spelat in?
– Ja. Han har ett stort och varmt hjärta, min yngsta son, men det finns hajar överallt. Hajar som försöker utnyttja honom på fel sätt. Han behöver min stöttning och hjälp med att organisera sitt liv och få mer struktur.
Så du ska bli hans manager?
– Ja, det kan man säga. Vi ska också starta ett fastighetsbolag ihop. Hittills har vi jobbat med det mest på hobbynivå, men nu blir det på ett mer allvarligt plan. Dessutom har jag två barnbarn som ska få se mer av mig.
Nämn något särskilt minne från 55:an.
– Första dagen vi hade vårt alkoholtillstånd satt en kvinna i baren och sa "ni kommer aldrig att lyckas med det här, det är dödsdömt". Hon påstod att det låg en förbannelse över lokalen. Tack och lov hade hon fel.
Värsta och bästa kunden?
– Fulla 40–50-åringar är förskräckliga. De är ofta dryga och vägrar lyda order från den yngre personalen. 20–25-åringar är trevligast.
Nya ägare till 55:an blir kockbröderna Azad Saed och Zervan Saed Taha. De drev under några år restaurangen La Scala i Linköping och har känt Ahmad i 20 år.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse. 55:an har ett fantastiskt fint läge, säger Zervan.
Vad blir största förändringen?`
– Vi ska fortsätta vara en pub, men satsa betydligt mer på maten, bland annat inför vi lunchservering. På kvällen har vi a la carte, tapas och mycket annat. Hos oss ska alla ha råd att äta.