Restaurangen öppnade för mer än en månad sen. Men det har blivit lite av en mjukstart. Serdar Yildiz, som driver Smashing Burgers, förklarar att leveransen av de utvändiga skyltarna har dragit ut på tiden. Vilket han tror har bidragit till att folk inte riktigt hittat dit än. Något han beskriver har varit frustrerande.
– Det tog 2-3 månader mer än det skulle. Så det har varit jobbigt att vänta.
I nuläget förklarar han att mycket av försäljningen sker via olika matleveransappar (så som Foodora och Wolt).
– Men det är lite beroende på väder. Det är främst när det regnar mycket som många tycker att det är skönare att sitta och beställa hem.
Men nu är skylten uppe och med det förklarar han att de förväntar sig en större tydlig ökning av kunder även på restaurangen.
– Det är nu det börjar på riktigt.
Skillnaderna mellan att driva foodtruck och restaurang beskriver han som många.
– Det finns mer möjligheter med en restaurang. Jag vill kunna göra lite experiment och utveckla nya smaker. Det kan man inte riktigt göra i trucken, säger Serdar.
Foodtrucken kommer dock fortsätta åka längs de östgötska vägarna till torg, marknader och evenemang i hela länet. Det gör att de behåller sin stora, men geografiskt utspridda, kundkrets. När vi träffas är de i full fart med att fylla trucken med råvaror innan de ska åka till Borensberg senare på förmiddagen.
Enligt honom är det inte ovanligt att han möter kunder som valt att åka hela vägen till de städer han aviserat att de ska åka till främst för att äta burgarna. Något han hoppas även kommer ske på restaurangen.
Efter den utdragna skyltväntan kommer även nästa process. Detta då restaurangen söker alkoholtillstånd. Något han hoppas snart kommer bli verklighet.
Annars ligger framtidsutsikterna främst i att etablera restaurangen i Vasastaden. Sen hymlar han inte med att det finns drömmen att öppna fler restauranger i Östergötland.
Hamburgerrestaurangen som låg här tidigare tvingades gå i konkurs. Hur ska ni göra för att inte gå samma öde tillmötes?
– Som vi alltid har gjort. Vi fortsätter göra burgarna med passion. Vi har inte haft problem att driva verksamheten än.
Serdar Yildiz började ensam med sin foodtruck 2021. Efter hand har verksamheten växt och mer personal anställts. Tanken är att så småningom anlita ännu fler.