Båtens och restaurangens ägare, Francisco Cazengo, står i det lilla köket under däck och arbetar med de lunchbeställningar som gästerna lämnat till serveringspersonalen.
– Det finns en del utmaningar med det här som vi måste se till att fixa. Det är första gången jag arbetar som kock ombord på en båt, säger Francisco och nämner bland annat den branta och smala trappan upp till däck där alla måltider serveras.
Han fortsätter:
– Det krävs också att logistiken fungerar eftersom det är ganska trånga utrymmen här nere. Men jag är hoppfull och känner att det kommer att ordna sig på ett bra sätt.
Det är nu ingen nybörjare som håller grytorna kokande i restaurangbåtens undre regioner.
Francisco Cazengo, som har sina rötter i Portugal, har mer än 20 år i branschen att luta sig mot.
På sitt personliga cv har han bland annat anställningar som kock i Åre, Uppsala och Stockholm.
– Men det här är min första egna krog, så visst är det lite speciellt för mig och alla övriga som jobbar här.
Francisco berättar att renoveringen av Esperanza tog lite längre tid än beräknat.
– Vi började i mars, men öppningen blev försenad. Bland annat på grund av semestrar och att det dröjde innan vi fick klart med en del godkännanden från kommunen.
Nu är dock allt på plats och förväntningarna är rimligt höga, menar Francisco.
– Min förhoppning är att folk ska känna att de befinner sig i Portugal när de kommer hit.
– Och, tillägger han, lite Spanien också.