"Håller inte med om kopplingen till förbifarten"

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) är positiv till vändningen i försäljningen av Dalkulla. Däremot är han kritisk till hanteringen. "Det är bättre att föra dialog innan", säger han.

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) är positiv till att Dalkulla ska behållas i kommunal ägo men är kritisk till hanteringen.

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) är positiv till att Dalkulla ska behållas i kommunal ägo men är kritisk till hanteringen.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2021-11-19 16:00

I tisdags meddelade kommunalrådet Christer Segerstéen (M) att han och hans samarbetspartier avbryter försäljningen av kulturhistoriska Dalkulla. En av anledningarna sägs vara arbetet för en framtida förbifart.

undefined
"Om Vråkenområdet ska utvecklas ska byggnaderna runt omkring satsas på och inte avvecklas", menar Kindas oppositionsråd Conny Forsberg (S).

– Som politiker måste vi ibland fundera över beslut som kanske inte blev så bra, våga släppa på prestigen och faktiskt ändra oss. Att göra en kovändning ser jag inte som ett problem, konstaterar Forsberg och fortsätter:

– Jag håller däremot inte med i kopplingen till förbifarten. Den information som jag har fått från mina partikollegor i trafik- och samhällsplaneringsnämnden är att en förbifart i Kisa inte är aktuell förrän år 2034 och framåt – så nu har vi gott om tid att avsätta resurser och utveckla stråket längs Storgatan på lång sikt.

Hur ser du på hanteringen av Dalkulla-ärendet?

– Det ligger egentligen inte på mitt bord, jag vet inte exakt hur diskussionerna har gått, men jag tycker att det återigen visar hur viktigt det är med dialog. Dialogen bör hållas med berörda parter innan förändringar genomförs i samhället, svarar Forsberg.

undefined
Kommunalrådet Christer Segerstéen (M) meddelade i tisdags att försäljningen avbryts och nu ska ett arbete påbörjas för att skissa på idéer och tankar för Vråkenområdets utveckling.

Forsberg ser en möjlighet till kommunal verksamhet i Dalkulla framöver.

– Det kan vara ett alternativ men kommer man överens om ett nytt avtal med nuvarande hyresgäst är ju det bara perfekt, konstaterar oppositionsrådet och fortsätter:

– Ska vi utveckla Vråkenområdet, som vi har haft intention att göra under minst 15 år, så är det här rätt beslut.

Karta: Dalkulla, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!