Dansk ost i julklapp till mejeriarbetarna

De anställda på mejeriet i Boxholm får en låda dansk ost i julklapp av sin arbetsgivare Arla. Det ledde till raseri bland osträddarna på Facebook.

14 december 2018 21:00

”Mobbning”, ”Arla måste vara helt bombad” och ”fruktansvärt lågt”, heter det i kommentarerna på Facebook-gruppen Boxholmsostens vänner.

I ett inlägg har en person lagt ut en bild på julklappen till de anställda, en låda med olika ostar, samtliga danska och tillverkade i Danmark, där Arla Foods har sitt huvudkontor. Bilden har fått många att reagera – och mest negativt.

LÄS ÄVEN: Kommunen vill rädda kvar butiken

LÄS ÄVEN:"Jag har inga ord faktiskt"

Men inne på mejeriet är det lugnt, berättar Jonas Petterquist, ordförande i Livsmedelsarbetarförbundets klubb i Boxholm.

– Vi trodde knappt att vi skulle få någon julklapp i år. Men det här är samma gåva som flera år tidigare. Det är inget konstigt, men det är klart att man tycker att det kunde varit svenska ostar, säger Jonas Petterquist.

En annan anställd på mejeriet har svarat i kommentarsfältet att det är valfritt om man vill ta emot julklappen. ”Jag och fler med mig på mejeriet är tacksamma för det vi fått!”, skriver den anställde.

Jonas Petterquist vet att det är många Boxholmsbor som undviker Arlas produkter som en protest mot beslutet att flytta osttillverkningen till Östersund. Men själv gör han det inte.

– Mina barn älskar Arlas yoghurt.

Han tycker att lokal mat är bra och slår ett slag för Reko, där lokala livsmedelsproducenter levererar sina produkter direkt till konsumenter. Det finns bland annat på Lundbybadets parkering i Mjölby.

Vi har sökt men inte lyckats få en kommentar från Erik Bratthall, presstalesperson på Arla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sune Johansson

Ämnen du kan följa