Mera

Populär present! Linköping på 1990-talet

Linköping

Populär present! Linköping på 1990-talet

80 kr rabatt Perfekt present eller julklapp

Femte boken om årtionden i Linköping är här. En perfekt present eller julklapp till dig själv eller en vän som vill minnas 1990-talet! 

Fortfarande fanns en del av ”det glada 80-talet” kvar när vi gick in i 1990-talet. Det skulle snabbt förändras genom en svår lågkonjunktur, men i slutet av årtiondet hade mycket blivit bättre igen. 

Författaren Hans Nilsson och fotografen Göran Billesons bok ger en mångfacetterad bild av Linköping på 1990-talet. Både stort och smått som hände finns med.

Kommunen införde en ny organisation med beställare och utförare och vi fick en borgmästare. Majoriteterna i politiken växlade. Stadsbiblioteket brann ner till grunden. LHC gick upp i högsta serien. Ericsson expanderade i Mjärdevi. IKANO-huset på Tornby etablerades. Sommarfestivalen genomfördes för första gången. Regementena lades ner. Gamla Linköping fyllde 50 år. Det var 400 år sedan slaget vid Stångebro. 

När vi lämnade 1990-talet var det extra högtidligt — ett nytt millennium stundade. Mitt i firandet var många ändå oroliga för en katastrof att all modern teknik skulle klappa ihop vid tolvslaget. Somliga hade fyllt badkaren och vidtagit andra försiktighetsåtgärder helt i onödan. Det mesta var som vanligt när vi växlade över till 2000-talet. 

Linköping på 1990-talet är en i raden av böcker om Linköping under olika årtionden. Böckerna om 1950-, 1960-, 1970- och 1980-talen är föregångare. Denna bok liksom den förra är ett samarbete mellan författaren Hans Nilsson som skrivit texterna och fotografen Göran Billeson som varit bildredaktör och tagit de flesta bilderna.
Antal sidor: 268. Mått: 210x265 mm

MERA-pris: 219 kr
Ord pris: 299 kr


Köp boken till MERA-pris via länken till Correns shop här:
 

PS! Har du inte böckerna om Linköping på 1970-talet och 1980-talet? Köp dem samtidigt. Vi har kvar några exemplar av dem också kvar till MERA-pris.

I

Med reservation för felskrivning, slutförsäljning och eventuella förändringar.