Parisien vädjar till gästerna: "Vi har inte sålt än"

Ända sedan Alireza Mollaei berättade i Corren att han ska sälja sin restaurang Parisien har han blivit nedringd av undrande gäster. Nu vill han förtydliga att restaurangen inte är såld än. "Jag får upp till 20 samtal om dagen. Det är jättejobbigt", säger han.

Alireza Mollaei får varje dag mängder av samtal från personer som tror att restaurangen är såld. "Det är jättejobbigt, så jag vill förtydliga för mina kära gäster att den inte är såld än. Det finns inget datum när vi stänger", säger han.

Alireza Mollaei får varje dag mängder av samtal från personer som tror att restaurangen är såld. "Det är jättejobbigt, så jag vill förtydliga för mina kära gäster att den inte är såld än. Det finns inget datum när vi stänger", säger han.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2024-01-09 10:41

I slutet av oktober berättade Alireza Mollaei om beslutet att sälja sin älskade restaurang efter 36 år som anställd och ägare.

– Det är som att lämna sin bebis till någon annan, sa Alireza då.

Reaktionerna från Linköpingsborna lät inte vänta på sig. Men. Många hade missat en viktig detalj – restaurangen är inte såld än.

– Varje dag sedan artikeln kom ut har jag fått upp till 10, ibland 20, samtal från personer som tror att det är försent eller att det är sista chansen att besöka oss. Det är jobbigt att behöva svara på samma fråga om och om igen. Och sen igen till gästerna som sitter vid borden, säger Alireza Mollaei.

undefined
Alireza Mollaei har arbetat på restaurangen på Gustav Adolfsgatan i Vasastan i 36 år. Nu letar han efter rätt köpare till restaurangen.

Det finns alltså inget bestämt datum när restaurangen stänger. Alireza väntar på att rätt köpare ska komma med ett bud. Och han redan tackat nej till flera intressenter.

– Jag har fått flera förslag. Men inget har varit rätt. En ville öppna en pizzeria här, men då sa jag nej – det finns tillräckligt med pizzerior. Helst vill jag ha någon som vill driva vidare Parisien med samma namn och ungefärlig stil som jag har gjort, om det är möjligt.

Även då det har varit jobbigt med alla samtal har det i alla fall kommit något gott ur det hela: Restaurangen har haft lite fler gäster än vanligt de senaste månaderna.

– Folk tror att det är bråttom och att det är sista chansen. När vi väl vet när vi ska stänga så kommer vi att gå ut med det så att alla vet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!