Här är alla artister till Rix FM Festival i Linköping

Rix FM kickar igång Linköpings Stadsfest den 21 augusti. Åtta artister kommer att spela på Borggården i sommar, bland annat en östgötsk rockstjärna som är bosatt i Linghem.

Senast Rix FM kom till Linköping var 2022.

Senast Rix FM kom till Linköping var 2022.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2024-06-26 13:17

Efter ett års uppehåll är Sveriges största festival tillbaka i Linköping. Rix FM festival arrangeras i tolv städer under sommaren och det allra sista stoppet blir på Borggården. Konserten är gratis och publik i alla åldrar är välkomna. 

På onsdagen kickar Rix FM igång klockan 19:00 och artisterna som kommer att stå på scen är:

Miss Li, Liamoo, Smash into pieces, Hanna Ferm, Mapei, Victor Crone och Arwin. Dessutom kommer en hemlig artist. Konferencierer är Ola Lustig som till vardags sänder förmiddagar på Rix FM.

undefined
Hanna Ferm, Miss Li och Liamoo kommer till Linköping i sommar.

Gitarristen i Smash into pieces, Benjamin Jennebo, har inte speciellt långt till spelningen i Linköping. Han är numera bosatt i Linghem där han skapar musik i studion på gården.

undefined
Benjamin från Smash into pieces skapar musik i studion i Linghem.

– I år firar Rix FM Festival 25 år. Det var ingen som trodde att turnén skulle bli en sådan succé när vi startade 2000, men efter 25 fantastiska år så är vi nu ett av Europas största radioevent. Idén är enkel. Tillsammans med våra partners, artister och skivbolag bjuder vi Rix FMs lyssnare på en unik musikupplevelse med fri entré som tack för att de lyssnar, skriver Anders Sjöland, Marknadsdirektör på Viaplay Group Radio i ett pressmeddelande.

Festivalen arrangeras i samband med Linköpings Stadsfest som går av stapeln 21-24 augusti.

– Vi börjar stenhårt med Rix FM sedan kör vi torsdag, fredag och lördag, säger Elin Winberg som är projektledare för Linköpings stadsfest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!