Ordning och reda i Kindas ekonomi

Debatt2022-08-18 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel ”Släng alla osthyvlar i Kinda” den 1/8

LPo, Landsbygdspartiet oberoende i Kinda, som i sitt budgetförslag för 2023 ville höja skatten med 45 öre och aviserade en höjning för 2025 med 30 öre, ger en mörk bild av Samverkan Kindas, M+C+L, framtida budgetförslag. Vi kan lugna Kindas medborgare, att vi tar ett ansvar för Kinda i dag och i morgon. Styrande för oss är ordning och reda i Kindas ekonomi. 

Det är riktigt att vi har ett effektiviserings krav på 1 procent på totalbudgeten, det vill säga cirka 6 miljoner kronor. Vi ser effektiviseringen som ett arbete för ständiga förbättringar, se till nya lösningar, stora som små. Tack vare den ökade inflyttningen i kommunens norra del, har vi fått ökade skatteintäkter, som gör att vi, M+C+L, kan gå fram med en budget för nästa år utan att höja skatten. Våra prioriteringar är bland annat 8 miljoner kronor på personal/arbetsmiljö inom Vård och omsorg, 10,2 miljoner kronor till grundskolan för bibehållen ambitionsnivå samt 1,5 miljoner kronor till förskolan för att inte behöva utöka barngrupperna.

Med ordning och reda i ekonomin, ett starkt näringsliv samt en ökad inflyttning till vår kommun, ser vi, M+C+L, framtiden an i en positiv utveckling för Kinda och dess innevånare.