Visa er respekt för vår kung, tack

Kungen var inte begeistrad över Karin af Klintbergs frågor, menar insändarskribenten.
Kungen var inte begeistrad över Karin af Klintbergs frågor, menar insändarskribenten.

Karin af Klintberg hade möjlighet att presentera vår monark och hans arbete och pliktkänsla för Sverige och dess folk. Den tog hon inte, menar insändarskribenten.

Insändare 30 september 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Fredrik Sandbergs krönika ”Förlåt Carl XVI Gustaf att jag är rojalist” (27/9):

Jag upplevde Karin af Klintberg som en figur ur en annan värld när hon mötte vår kung, Carl XVI Gustaf. Min känsla var också att kungen inte var begeistrad över journalisten eller hennes frågor. 

Du noterar af Klintbergs fråga ”Kan kungen känna sig älskad som människa? Som man, pappa och make?¨. Och du är förvånad över hans svar: ”Nej, jag gillar inte det uttrycket. Älskad hör till 'Min lilla värld', till böckerna.” Och du är förvånad!

Det är inte jag. Vilken fråga af Klintberg än hade ställt mig efter flera timmars utmanande efterhängsenhet med frågor som från en pop-tidning skulle fått ett ”tvärtom” svar. af Klintberg hade möjlighet att presentera vår monark och hans arbete och pliktkänsla för Sverige och dess folk. Den tog hon inte. Andra kanaler, tyska bland annat, gjorde det bättre, mer meningsfullt. Där kom ingen på att be kungen om en kram! Chapeaux för en människa som tar i hand när han tycker det är gott nog.

Mer respekt för vår monark och hans biografi, tack!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa