Vi måste hjälpas åt med ytorna

Vårt mål är att skapa en så god tillgänglighet som möjligt, skriver gruppchefen för infrastruktur.

Vårt mål är att skapa en så god tillgänglighet som möjligt, skriver gruppchefen för infrastruktur.

Foto: Ylva Forslund

Insändare2023-01-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar från Linköpings kommun på "Vad får jag för min boendeparkering i centrala Linköping" (11/1):

Boendeparkering finns i ett antal äldre bostadsområden och är en service som Linköpings kommun erbjuder för att skapa fler parkeringsmöjligheter. Eftersom parkeringsplatserna är desamma som för allmän gatuparkering är boendeparkering en förmån som gäller i mån av plats.

Parkeringsreglerna för boendeparkering är gjorda så att man får lämna sin bil upp till sju dygn på samma parkeringsplats. På så sätt får boende möjligheten att lämna bilen orörd under några dagar. Samtidigt behöver våra gator underhållas, och därför har vi servicedagar i dessa områden som används vid behov. Det är olika servicedagar på olika gator så att det ska finnas möjlighet att kunna hitta en parkering i närheten.

När vi snöröjer bildas det snövallar mellan körbanan och parkeringsplatsen. Det blir bättre framkomlighet för de som kör på gatan, men parkerade bilar får en snövall att ta sig igenom. I den mån det går försöker vi lägga snön på platser där den stör som minst. Bästa resultat uppnås när det inte står några bilar på parkeringsplatserna under servicedagarna.

Vårt mål är att skapa en så god tillgänglighet som möjligt på våra allmänna gator – för både boende, besökande och genompasserande. För att det ska gå måste vi hjälpas åt och samsas om ytorna.