Vad får jag för min boendeparkering?

Plogningen är under all kritik på våra mindre gator. Bilarna plogas in i snövallarna och man kör upp snövallar mitt på parkeringarna som folk betalar för varje månad, skriver en Linköpingsbo.

Tyvärr verkar det komma som en chock varje gång det snöar och helt plötsligt blir det kaos överallt, menar insändarskribenten.

Tyvärr verkar det komma som en chock varje gång det snöar och helt plötsligt blir det kaos överallt, menar insändarskribenten.

Foto:

Insändare2023-01-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man bor i ett land som Sverige med fyra vintermånader per år kan man inte skylla på snöoväder varje gång det trillar ner lite snö. Och när SMHI trots allt går ut med en varning kan man tycka att det borde finnas någon form av beredskap hos de som plogar och saltar våra vägar.

Tyvärr verkar det komma som en chock varje gång det snöar och helt plötsligt blir det kaos överallt. Inte minst när man som privatperson betalar nästintill 400 kronor per månad för en boendeparkering eftersom det är brist på parkeringsplatser hos våra hyresvärdar. Då kan man väl trots allt tycka att för den summan pengar varje borde man kunna parkera längst våra zoner och gator. Men så är det absolut inte på vintern.

Plogningen är under all kritik på våra mindre gator. Trots parkeringsförbud på olika gator där det utlovas snöröjning och vårstädning vid dessa dagar, borde man kunna förvänta sig att man åtminstone passar på när gatorna ekar tomt på bilar. Men så är inte fallet.

Bilarna plogas in i snövallarna och man kör upp snövallar mitt på parkeringarna som folk betalar för varje månad, så att man tvingas åka en bra bit och knata 10–40 minuters promenad hem för att man var tvungen att ställa bilen i ett annat område. 

Ska man alltså behöva betala nästan 400 kronor för något man knappt kan använda? En summa som betyder mycket med dagens inflation. Ska man som privatperson behöva sälja sin bil på grund av parkeringsbristen och i stället lägga över 60 minuter per dag på att åka kollektivt till jobbet när det annars tar knappa 10 minuter.

Ska man verkligen behöva åka flera områden bort för att parkera sin bil? Ska man behöva få böter en måndag när man inte får stå på gatan för plogbilen ska komma, men aldrig kommer? Det är detta du förväntas att få när du betalar en avgift till Linköpings kommun för att knappt kunna parkera din bil när du kommer hem från jobbet varje dag.