Var försvann det förebyggande arbetet för unga?

Alarm, Alarm! Hur kan Skolinspektionen i Stockholm bestämma utan verklighetsförankring? Lever inte dessa tjänstemän i Sverige, frågar sig insändarskribenten.

Barn och föräldrar i Sverige förtjänar en bättre "deal" från den svenska staten, menar insändarskribenten. På bilden syns några av de föräldrar som läser svenska för invandrare i Linköping.

Barn och föräldrar i Sverige förtjänar en bättre "deal" från den svenska staten, menar insändarskribenten. På bilden syns några av de föräldrar som läser svenska för invandrare i Linköping.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2024-06-15 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Föräldrar i skolan – barn hemma: "Risk för gängrekrytering ökar" (4/6):

Varför får inte SFI-elever en enda ledig vecka på sommaren? Alla behöver den svenska sommaren! 

Lågstadieelever med SFI-studerande föräldrar har rätt till fritids. Men detta gäller ju då bara barn upp till 9–10 år. Ska de lite äldre barnen klara sig själva utan någon vuxen under hela sommaren? 

Detta är alarmerande! Varför tänker Skolinspektionen inte på vad som kan hända med barn utan någon vuxens vägledning? 

Var försvann det förebyggande arbetet för unga? Mot dåligt mående, mot kriminalitet och allt dåligt som kan hända unga människor utan vuxna, vuxna som vill ta ansvar för dem, men inte får möjligheten! 

Detta beslut måste ändras för de stackars ansvarskännande föräldrarna och för barnen!

Det kan inte vara lätt att vilja göra sitt bästa för sitt/sina barn, när man blir totalt motarbetad av myndigheterna, inklusive ansvariga för svenska för invandrare i Linköping. 

Inget arbete är viktigare än det att finnas till för sitt/sina barn, att hjälpa dem på vägen till ett bra vuxenliv. För det behövs föräldrar! 

Hur kan fritidsledare – hur duktiga och bra de än är – ersätta föräldrarna under ett långt sommarlov? Barn och föräldrar i Sverige förtjänar en bättre "deal" från den svenska staten! 

Lycka till, kämpande mammor och pappor!