Vad tänker regionpolitikerna med?

Jag tror att jag kommer bli galen när man läser vad våra politiker i Region Östergötland håller på med, skriver en skattebetalare.

Våra politiker tror väl att de ska plocka ut de bästa ur de olika yrken som är verksamma i regionens sjukvård, menar insändarskribenten.

Våra politiker tror väl att de ska plocka ut de bästa ur de olika yrken som är verksamma i regionens sjukvård, menar insändarskribenten.

Foto: Julia Djerf

Insändare2024-04-25 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "8 000 regionanställda har fått mejl om jättevarslet" (20/4):

Alla dessa politiker skulle behöva göra praktik i ett privat företag innan de ger sig in i politiken. För om man gör ett allvarligt fel i ett medelstort privat företag får man sparken utan "fallskärm". Men våra regionpolitiker i Östergötland kan slänga ut miljarder av folkets skattepengar utan någon som helst påföljd?

Och i förra veckan kunde man läsa i Corren att man har skickat ut mejl till 8 000 regionanställda. Vad förväntar de sig av detta? Våra politiker tror väl att de ska plocka ut de bästa ur de olika yrken som är verksamma i regionens sjukvård. 

Detta fördömer jag direkt som ett kapitalt misstag då många av de anställda som får ett sådant brev kommer, med all säkerhet, att söka sig till ett mera tillförlitlig arbete som inte styrs av politiker – och dessutom få bättre betalt. 

Avskeda politikerna i stället och gör om systemet som har skaffat Östergötlands sjukvård en mängd problem som ska betalas dyrt av alla skattebetalare.