Vad är planen framåt för att skapa trygghet i Linköping?

Hur har kommunen tänkt sig att skapa en trygghet i vardagen för alla och envar när de flesta besluten som tagits de senaste åren pekar åt helt fel håll, menar insändarskribenten.

Än märkligare är, just av trygghetsskäl, skapandet av en trädgårdspark mittemot centralstationen som säkerligen kostat miljoner att uppföra. På vilket sätt skapar den trygghet vid övriga områden, undrar insändarskribenten.

Än märkligare är, just av trygghetsskäl, skapandet av en trädgårdspark mittemot centralstationen som säkerligen kostat miljoner att uppföra. På vilket sätt skapar den trygghet vid övriga områden, undrar insändarskribenten.

Foto: Pelle Johansson

Insändare2024-09-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Föräldrarna rasar över kommunens beslut: Kaos vid skolan" (2/9):

Linköpings kommun, en av Sveriges starkaste kommuner ekonomisk sett, tycks sträva efter att också vara en av Sveriges sämsta kommuner när det gäller att skapa trygghet! Förutom att lägga ner skolor och flytta runt elever och personal har dessutom olika stödfunktioner som bland annat Lotsen lagts ner. Assistenter inom olika områden som har till uppgift att ge råd, stöd och trygghet för individen minskas eller tas bort helt, just av besparingsskäl. 

Nu läser man i Corren och sätter morgonkaffet i vrångstrupen, att även assistenter/ledsagare för barn som är i behov av stöd vid skolskjutsen tas bort, också det av besparingsskäl. Föräldrar men framför allt barnen är förtvivlade, men får inget gehör av ledande politiker utan hänvisas till snåriga regler. Är Linköpings kommun verkligen så extremt fattig att det inte ens finns stöd och hjälp till barn med, i vissa fall, allvarliga funktionsnedsättningar? Märkligt nog saknas det uppenbarligen pengar, men vad värre är så saknas det också sunt förnuft och ett visst mått av empatisk förmåga!


Förutom ovanstående exempel kring kommunens otroliga förmåga att skapa otrygghet och oreda finns samtidigt allvarliga problem med våld i alla dess former. Lösningen på våldet tycks bara handla om kamerabevakning. Om det nu är så fantastiskt bra med kameror så föreslår jag att kommunen tillhandahåller varsin kamera att fästa i pannan på alla boende i kommunen så kan någon myndighetsperson följa vad som sker i realtid! Vad som framför allt saknas är de förebyggande åtgärderna. Vad är planen framåt?

Linköpings kommun, en ekonomisk stark kommun, försöker slå i oss boende i kommunen att genom olika former av besparingar på de som har det svårt av en eller annan anledning per automatik skapar trygghet är så verklighetsfrämmande att man tar sig för pannan! Än märkligare är, just av trygghetsskäl, skapandet av en trädgårdspark mittemot centralstationen som säkerligen kostat miljoner att uppföra. På vilket sätt skapar den trygghet vid övriga områden? Är planen att bygga parker överallt?

Det är möjligt att det finns en och annan i kommunen som likt mig undrar hur kommunen tänkt sig att skapa en trygghet i vardagen för alla och envar när de flesta besluten som tagits de senaste åren pekar åt helt fel håll? Att spara på de som har de största behoven löser inte otryggheten utan befäster dem i stället! Mitt förtroende för kommunens ledande politiker, Edlund och Borg, är lika med noll!