Måste någon dö på grund av fartdårarna genom innerstaden?

Att bilarna låter stör mig inte det minsta, men däremot risken att någon ska bli allvarligt skadad eller dödad på grund av att de inte förstår att läsa hastighetsskyltar, skriver en Linköpingsbo.

Den totala avsaknaden av poliser gör att dessa individer tycker att det är fritt fram, menar insändarskribenten.

Den totala avsaknaden av poliser gör att dessa individer tycker att det är fritt fram, menar insändarskribenten.

Foto: Åke Karlsson/arkiv

Insändare2024-09-16 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Boende på Hamngatan ryter ifrån: "Ständigt gasande och bromsande" (13/9):

Självklart måste man som boende i innerstaden ”gilla läget” med olika ljud. Även störande sådana. Bilar, musik, mer eller mindre skönsång är en del av innerstadskulisserna. Däremot så är de allra flesta av dessa ”coola bilförare” inga proffs på att framföra sina överdimensionerade bilar. 

Att bilarna låter stör mig inte det minsta, men däremot risken att någon ska bli allvarligt skadad eller dödad på grund av att de inte förstår att läsa hastighetsskyltar. Den totala avsaknaden av poliser gör att dessa individer tycker att det är fritt fram.

Till dig som kör som en dåre i innerstaden: Det finns möjligheter att testa din bil och dina kunskaper på exempelvis Mantorp Park under ”Gatubil-helger”. Du är inte en särskilt bra bilförare och förr eller senare så riskerar du någons liv för att du försöker vara cool. Du är inte cool, du är enbart patetisk och tragisk.