Orimliga vinstkrav lastas över på oss hyresgäster

Skandalöst när representant för Fastighetsägarna i tv säger att hyresgästerna i allmänhet har råd, menar insändarskribenten.
Skandalöst när representant för Fastighetsägarna i tv säger att hyresgästerna i allmänhet har råd, menar insändarskribenten.

Fastighetsägare – tag ert ansvar! Kanske också kommuner ska se över sina vinstkrav på sina företag och inte smygbeskatta hyresgästerna, menar insändarskribenten.

Insändare 6 december 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Så mycket kan hyrorna i Linköping höjas: Höga nivåer" (30/11):

Då var det dags igen för Fastighetsägarna att återigen lasta över sina kostnader (läs: orimliga vinstkrav) på oss hyresgäster. Vem är det som drivit upp fastighetspriserna till den nivå vi har? Inte är det hyresgästerna, men nu tycker ägarna att det höga ränteläget på överpriserna ska betalas av hyresgästerna. 

Rimligt är väl nu att Fastighetsägarna använder sina vinster för att finansiera ökade kostnader, eller …? Skandalöst när representant för Fastighetsägarna i tv säger att hyresgästerna i allmänhet har råd och i princip också säger att "resten skiter vi i, det är samhällets ansvar". 

Fastighetsägare – tag ert ansvar! Kanske också kommuner ska se över sina vinstkrav på sina företag och inte smygbeskatta hyresgästerna. 

Nicklas Borg hade vid förra hyresförhandlingarna en krystad förklaring om att vinstkravet kommer alla hyresgäster till gagn. Märkligt sätt att finansiera offentlig verksamhet – ska inte det ske över skatten, det drabbar ju alla lika oavsett boendeform.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa