Svaret om förlängd p-tid förvånar

Sanningen är att man kortat av en rad parkeringstider från 24 till 2 timmar, menar insändarskribenten.

Vi som kommer utifrån har ändå ingen användning av den parkeringen, eftersom den för det mesta är fullbelagd, skriver en pendlare.

Vi som kommer utifrån har ändå ingen användning av den parkeringen, eftersom den för det mesta är fullbelagd, skriver en pendlare.

Foto: Fredrik Sandberg

Insändare2024-09-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Vad händer med projekt Kungsvägen i Mjölby?" (19/9):

Då jag själv sedan några år jobbat för längre, men ändå tidsbegränsade p-platser i centrala Mjölby, var förra veckans svar mycket förvånande. Där sades i kommunens svar att man förlängt p-tiden i stadsparken. Sanningen är att man kortat av en rad från 24 till 2 timmar.

Vi som kommer utifrån har ändå ingen användning av den parkeringen, eftersom den för det mesta är fullbelagd. Dagtid av en mycket stor arbetsplats och även boendeparkering. De platser vi har möjlighet att disponera är alltså 2 timmar, vilket inte räcker långt vid biobesök, restaurangbesök eller Zenits sociala program. 

Fyra timmar är en betydligt lämpligare tid, och som också förhindrar arbetsparkering. Dygnsparkering finns vid Lundbybadet. Men hur ska man kunna lita på svar från kommunen, när vem som helst kan se att det inte stämmer. Det är bara att gå och titta på skyltarna i stadsparken.