Bedrövligt hur samhället behandlar gamla och svaga

Jag valde att ta hem min far på grund av alla brister på korttidsboendet och att han helt tappade livsgnistan av att vara där, skriver en anhörig.

Vad får våra föräldrar för sina hårt förvärvade pengar när de på ålderns höst behöver hjälp från samhället, frågar sig insändarskribenten.

Vad får våra föräldrar för sina hårt förvärvade pengar när de på ålderns höst behöver hjälp från samhället, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2023-02-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Min stora, starka pappa gråter i väntan på rätt vård" (23/2):

Läste insändaren i Corren om Fia och hennes far som bor på Kärna Vårdby korttidsboende. Jag håller med till 100 procent det hon skriver om de äckliga lokalerna och att det är en förvaring av levande människor. Dessutom är det stora brister i hygien, omvårdnaden av de boende, stora utbildningsbrister, stora brister i svenska språket samt obefintlig rehabilitering med föråldrad utrustning. 

Min far bodde på Kärna Vårdby korttidsboende i flera veckor efter en stroke förra året. Jag valde att ta hem min far på grund av alla brister på boendet och att han helt tappade livsgnistan av att vara där.

Det är bedrövligt hur samhället behandlar de gamla och svaga i dagens Sverige. Dessa gamla människor har byggt upp Sverige, gått till arbetet, betalat skatt i alla år och betalar dessutom fortfarande skatt. Vad får de för sina hårt förvärvade pengar när de på ålderns höst behöver hjälp från samhället? 

Är du över 66 år (2023) och blir sjuk eller får en funktionsnedsättning har du inte enligt lag rätt till personlig assistent utan hänvisas till äldreomsorgen. Vilken pigg 67-åring som för pensionens skull väljer att jobba längre vill efter till exempel en skada eller sjukdom bo på äldreboende eller ha hemtjänst?

Jag håller med Fia om att jag heller inte vill bli gammal om jag blir sjuk.

"En anhörig"

Fotnot. Linköpings kommun har avböjt att kommentera insändaren.