Stor besvikelse över Platens agerande

I förra helgen redovisade Platen 84 disponibla lägenheter för uthyrning i hela beståndet. Av dessa fanns 26 i Gamla stan, skriver en Motalabo.

I förra helgen redovisade Platen 84 disponibla lägenheter för uthyrning i hela beståndet. Av dessa fanns 26 i Gamla stan, skriver en Motalabo.

Foto: Peter Calén

Insändare2024-04-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Hyresgäster i de gamla områdena får betala priset" (27/3):

I Platens svar anser jag att man medger att man låter de med de sämsta bostäderna och, ofta med den lägsta betalningsförmågan, få betala för de misslyckade ombyggnationerna och då främst i Gamla stan. För att dölja sina egna misslyckanden antyder man att flertalet hyresvärdar har vakansproblem, vilket är felaktigt. Kanske någon fler större aktör har lite problem, men övriga värdar har inga problem utan har i stället en förfrågan på sina lediga lägenheter, främst från Platens hyresgäster. Ett exempel är den planerade nybyggnationen ovan Gallerian i Motala där man har en intressekö på över 300 sökanden innan man ens börjat bygget.

I svaret anges också att man ser ett stort intresse för sina bostadsalternativ. Här glömmer man, troligen medvetet, deras fiaskoombyggnad i Gamla stan som innan ombyggnationerna var Platens mest populära boende, främst för äldre och ensamstående, med en lång sökandekö innan man fick någon lägenhet. I förra helgen redovisade Platen 84 disponibla lägenheter för uthyrning i hela beståndet. Av dessa fanns 26 i Gamla stan och av dessa var 16 stycken tomma för omedelbar inflyttning! Man behöver inte vara speciellt kunnig i bostadsfrågor för att förstå krisen och hyresgästernas minskade förtroende för Platen och dess uthyrning.

Man kan också undra hur hyresgästföreningen kan acceptera en hyreshöjning på 50 procent när man endast byter kök och badrum. Kanske Platens dusör i form av allehanda ersättningar har hjälpt till.

Besvikelsen är stor över hur detta mönsterföretag har changerat.