Skärpning föräldrar, skolan är ingen serviceinrättning

Många föräldrar förväntar sig att samhället ska ta ansvar för barnets utveckling från förskola till gymnasium. Man lämnar in barnen på förskolan, fritids och skolan som om det är en fullserviceinrättning utan ansvar från föräldrar, menar insändarskribenten.

Att anställa koordinator i mellan- och högstadium kanske är ett måste nu, men det är att börja i fel ände. Problemen börjar i förskolan, menar insändarskribenten.

Att anställa koordinator i mellan- och högstadium kanske är ett måste nu, men det är att börja i fel ände. Problemen börjar i förskolan, menar insändarskribenten.

Foto: JESSICA GOW / TT

Insändare2023-01-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Lagmansskolan anställer socialkoordinator" (4/1):

Vad händer? När jag läser beskrivningen av vad denna person ska göra så känns det som en beskrivning av en normal förälder!
Detta är inget exklusivt problem i Mjölby utan ett generellt problem i samhället.
Varför skaffa barn om man inte har intresse av att ta hand om dem. Givetvis så finns det alltid behov av stöd till vissa, men detta problem är större än så.

Många föräldrar förväntar sig att samhället ska ta ansvar för barnets utveckling från förskola till gymnasium. Man lämnar in barnen på förskolan, fritids och skolan som om det är en fullserviceinrättning utan ansvar från föräldrar. Helst ska de vara mätta och klara för sängen när det hämtas på eftermiddagen så att föräldrarna kan få egentid på kvällen.

De barn- och ungdomsproblem vi ser i dag är till stora delar ett föräldraproblem. Man måste ställa krav på barnen och samhället måste ställa krav på föräldrarna!

Att anställa koordinator i mellan- och högstadium kanske är ett måste nu, men det är att börja i fel ände. Problemen börjar i förskolan. 
Så, skärpning föräldrar.